| Subcribe via RSS

Righting Wrongs

januari 8th, 2006 | Postad i Action, Film, Martial Arts/Kung-Fu av H

Corey Yuen är mest känd häromkring för att ha regisserat The Transporter, men har givetvis gjort en mängd filmer i Hong Kong med bland annat Jet Li och Jackie Chan. 1986 gjordes Righting Wrongs med Yuen Biao i huvudrollen, en lågbudgethistoria med massor av våldsam action.

Biao är en advokat vars mentor blir skjuten av skurkar som ogillar lagens män. Han bestämmer sig för att polisen inte sköter sitt jobb och ger sig ut att jaga bov – en bov som i det här fallet visar sig vara en högt uppsatt polis-sergeant, vars ovetande konstaplar i sin tur jagar Biao. Givetvis är filmen full av logiska knepigheter, biljakter, slagsmål, skottlossning och scener där stuntmännen (och kvinnorna) garanterat slagit sig rejält illa.

Man tyckte också att det skulle vara en jättebra idé att dubba den till engelska, klippa bort en del våld och lägga till ett lycklig(are) slut, så det gjorde man och döpte spektaklet till Above The Law. Jag föredrar nog originalversionen – låt oss säga såhär: Alla dör.

Yuen Biao har gjort över 100 filmer, många av dom är ungefär såhär. Lågbudgetaction helt enkelt. Väldigt få av hans filmer har hittat till väst, och i många fall ska vi vara glada för det. Den kvinnliga polisen spelas av Cynthia Rothrock, en amerikansk kvinna som gjort en hel del liknande saker. Hon imponerade i actionscenerna så jag ska leta upp nåt mer att se med henne.

1 Comment

One Response to “Righting Wrongs”

  1. Helt Perfekt Glob » The Blonde Fury / Lady Reporter Says:

    […] action följer. Regisserat av Corey Yuen och Hoi Mang som tre år tidigare gjorde vansinnesrullen Righting Wrongs. Textningen är sedvanligt halvdan, så troligen vill ni hellre se den […]


Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud