| Subcribe via RSS

Face/Off

maj 11th, 2006 | Postad i Action, Film av H

Hong Kong-regissören John Woo tog sig fram den långa vägen. Han regisserade ett otal filmer åt filmbolaget Golden Harvest med löfte om att till slut få göra sin egen film på sitt eget sätt. Till slut tröttnade han och tillsammans med Tsui Hark gick de vidare och gjorde film på sina egna villkor, vinna eller försvinna. 1986 gjorde han A Better Tomorrow med Chow Yun-Fat i huvudrollen. Man gjorde succe direkt och John Woo blev världsberömd för sina ”bullet-ballet”-filmer.

1993 bjöds han in till Hollywood för att göra Hard Target med Jean-Claude Van Damme, med breda löften om att ha full kontroll över filmen. Givetvis klev feta affärsmän in och la korvfingrarna i smeten, och filmen blev långt ifrån vad Woo ville. Förkrossad återvänder Woo till Hong Kong och lägger av med att göra film.

Tre år senare lockar Hollywood igen. Den här gången ska han göra Broken Arrow med John Travolta och Christian Slater. Woo satsar återigen allt, och flyttar hela familjen till USA. Filmen går bra, men Woo är fortfarande osäker. Han får inte de erbjudanden han hoppats på.

John Travolta däremot berättar vitt och brett för alla om hur fantastisk Woo var att jobba med. Han gillar honom så mycket att han kräver att Woo gör Face/Off, och lyckas övertala finansiärer, skådespelare och producenter för att få det att gå i lås. Face/Off blir en succe, John Woo jobbar slutligen på sitt eget sätt i Hollywood, och allt är tack vare Danny Zuko.

2 Comments

2 Responses to “Face/Off”

  1. Helt Perfekt Glob » Hard Target: Workprint/Director’s Cut Says:

    […] jag berättat tidigare var inte John Woo så glad åt sitt första besök i Hollywood. Som tur är finns det filantroper […]


  2. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » TV-tips Tor 4 - Fre 5 Sept Says:

    […] Woo, John Travolta, John Cage. Grym action. Lite om filmen skrev jag i en “recension” här. Ännu en scifi-klassiker på TCM, denna gång är det Westworld från 1973. Skriven och regisserad av […]


Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud