| Subcribe via RSS

Terror Night

maj 2nd, 2021 | Postad i Film, Skräck/Rysare av J

En grupp vänner bestämmer sig en kväll för att besöka den övergivna herrgården som tillhörde Lance Hayward (John Ireland) – en välkänd skådespelare från stumfilmseran. Väl där börjar dock någon – förklädd till de olika rollerna Hayward hade under sin karriär – att ha ihjäl dem en efter en.

Terror Night är en slasherfilm som spelades in 1987, men som tydligen inte ska ha fått en officiell release förrän 2004 när Retromedia släppte den på dvd under den alternativa titeln Bloody Movie. Legacy Entertainment släppte den senare under 2005 under dess originaltitel. Anledningarna till att filmen släpptes först sjutton år efter att den spelades in ska tydligen ha berott på problem med rättigheterna till de klipp från gamla filmer som använts i filmen – och att filmen ryktades ha blivit producerad med hjälp av pengar från maffian.

Med det sagt gick jag in i Terror Night i tron om att jag skulle lida i cirka nittio minuter. Det visade sig att jag hade fel. Terror Night föll mig alldeles utmärkt i smaken och jag fann den högst underhållande. Den tappar lite under de sista tjugo eller så minuterna, men är på det stora hela en riktigt bra och – vad jag vet – obskyr slasherfilm.

Skådespelet är överlag förvånansvärt bra (för den här typen av film givetvis), effekterna ser bra ut och filmen innehar en ganska unik mördare som jag fann intressant. Såatte…

Gillar man 80-talets slasherfilmer så tycker jag definitivt att man ska ge Terror Night en chans. Rekommenderas.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud