| Subcribe via RSS

Paranormal Activity: Next Of Kin

oktober 31st, 2021 | Postad i Film, Skräck/Rysare av J

Margot (Emily Bader), en ung kvinna som blev adopterades bort av hennes mor som bebis, får av en slump kontakt med hennes enda kända släkting, Samuel (Henry Ayres-Brown) och bestämmer sig för att göra en dokumentär om hennes återförenande med hennes Amish släkt.

Tillsammans med kameramannen Chris (Roland Buck III) och ljudteknikern Dale (Dan Lippert) reser hon tillsammans med Samuel till hans gård för att söka svar om hennes mor och släkt. Men väl på gården börjar Margot, Chris och Dale att se tecken på att allting inte riktigt står rätt till och att det avskilda lilla samhället ruvar på en mörk hemlighet.

Jag har aldrig varit och kommer antagligen aldrig bli ett fan av Paranormal Activity filmerna. Den enda av de tidigare filmerna i serien jag tyckt varit något så när sevärd har varit del fyra, medan resten har varit mer miss än hit. Paranormal Activity: Next Of Kin är den senaste delen i serien och herrejävlar vilken dum film. Klyschorna haglar stenhårt filmen igenom, karaktärerna gör det ena mer korkade beslutet efter det andra och filmen är ungefär lika läskig som man kan förvänta sig av en dussinskräckfilm (i det här fallet med ett större skräckfilmsnamn knutet till den); det vill säga inte alls.

Karaktärerna har ingen som helst anledning till att börja snoka runt och ta reda på vad som pågår på gården och även om de finner sig i flera situationer där de borde bara vända på klacken och dra därifrån fort som fan så fortsätter de, utan någon som helst anledning, att undersöka saken vidare.

Men med allt det sagt tyckte jag filmen på sätt och vis ändå var okej på det stora hela. Till skillnad från snarkfesterna som varit de tidigare Paranormal Activity filmerna så händer det saker titt som tätt här – hur dumma de än må vara.

Paranormal Activity: Next Of Kin är inte ett dugg läskig och en överlag medioker skräckfilm, men den höll åtminstone mitt intresse uppe under hela speltiden – till skillnad från flera av de tidigare filmerna i serien. Filmen är en okej engångstitt hur som helst. Fast, vad Next Of Kin har med Paranormal Activity att göra vet jag inte riktigt…

Läs gärna mina recensioner av Paranormal Activity 1, 2, 3, 4, The Ghost Dimension och The Marked Ones, samt The Asylum’s Paranormal Activity rip-off Paranormal Entity. Nästa Paranormal Activity film verkar ska komma nästa år.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud