| Subcribe via RSS

Sony har noll koll

januari 7th, 2010 | Postad i Film av H

Sony har bestämt sig för att inte promota filmen Moon till Oscarjuryn. Man vill inte lägga pengarna som behövs för att ta fram vattenmärkta DVD-filmer, och visst, det är ett ekonomiskt beslut. Jag kan förstå det. Om det inte vore för ett gravt feltänk.

Anledningen till att man gör vattenmärkta skivor (eller ja, det står typ Copyright Sony i bild emellanåt) är för att förhindra att filmen piratkopieras och sprids. Det är bara två saker som Sony helt har missat: För det första så skiter piraterna blankt i dessa texter och kopierar glatt ändå. Senaste exemplet torde vara Peter Jacksons nya The Lovely Bones som cirkulerar från en jurykopia trots att filmen haft biopremiär i USA för bara någon vecka sedan.

För det andra så har Moon funnits ute på både DVD och Bluray-kopia på nätet – utan copyrighttexter – sedan flera månader. Ridå.

Tags:
No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud