| Subcribe via RSS

Halvtid

juli 2nd, 2006 | Postad i Film, Tips, TV, Övrigt av H
Jag har lyckats med konststycket att hålla globen uppdaterad reguljärt i ett halvår och det måste ju firas med nån form av sammanfattning. Nedan delas utmärkelser ut till dessa sex månaders framstående händelser.

Bästa film:

 • Slither. Jag känner att jag hittills bara sett en ny film i år som jag kan klassa som riktigt bra. Visst finns det bra, sevärda filmer, men Slither toppar de andra lite grann ändå. Inte alls en film för alla, långt ifrån, men gillar man slibbiga skräckkomedier så gillar man den här. Ännu enklare sagt: Gillar du Braindead?
Nästan lika bra filmer:
 • Overkill. ”Overkill är kanske Sveriges bästa film någonsin. (…) Sen staplar man actionscener och parodiska humorscener på varann tills sluttexterna börjar rulla nästan 90 minuter senare. Om svensk film såg ut mer såhär så skulle jag sluta hata den så innerligt.”
 • Just Friends. ”Jag skrattade en hel del (…) fast filmen ibland snubblar till in i den pinsamma, förutsägbara romantiska komedin vi sett tusen gånger förut.”
 • Kiss Kiss Bang Bang. ”Resultatet blir nån slags dumintellektuell thrillerkomedi som jag tyckte blev riktigt bra. (…) svängarna i mysteriet kräver en del koncentration för att man ska hänga med, men jag hade roligt och skrattade en hel del. ”
 • Inside Man. ”Den kanske är aningen för lång, slutet känns lite utdraget men vägen dit är underhållande.”
 • The Matador. ”…en rätt kul film som egentligen står och faller på Pierce Brosnans härligt instabila karaktär. En svart komedi som undviker de vanliga drama-fällorna.”
Sämsta filmer:
 • Rosa Pantern. ”En av de minst roliga komedier jag sett (…) Spring. Spring för livet.”
 • Date Movie. ”…Pink Panther inte längre är 2006 års sämsta film. (…) man [har] inte lyckats skriva ett enda roligt skämt, utan tror att enbart referenser till – eller rena rekonstruktioner av – andra filmers scener är roligt. ”
Sågningar:
 • Ice Age 2. ”Zzzz… va? Oj, förlåt. Jag somn… ”
 • Chicken Little. ”Alla skämt är tvåtusen år gamla…”
 • Seven Mummies. ”Det här är en skitfilm. Den är så straight-to-video att den ser ut som ett dåligt tv-program ibland.”
 • Crash. ”En skitfilm för amerikaner som inte har nån insikt i sig själva och sin omvärld. Vi intelligenta människor har redan greppat filmens budskap som små barn.”
 • Ultraviolet. ”Jag stängde av ungefär halvvägs (…) Tonvis med CGI för CGIs skull, actionscenerna blir bara ett stort ”jaha…”
Bästa DVD:
 • The Frighteners: Director’s Cut 3-Disc. Inte mer än 10 år efter laserdisc-släppet blev slutligen det hela tillgängligt för gemene man. Till skillnad från t.ex. Hajens specialutgåvor har man inte tummat på materialet utan fört över precis allt från laserdiscboxen, och mer därtill. Över 4½ timme med dokumentärer om inspelningen, anamorfisk widescreen, DTS-ljud och en rent idiotisk skivhållare i fodralet. Spring och köp.
Tags: ,
1 Comment

One Response to “Halvtid”

 1. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » 2006: The Avslutning Says:

  […] 2006: The Avslutning Helt sjukt nog har jag faktiskt lyckats hålla igång bloggen hela året. Fantastiskt. Så nu är det dags att summera hela skiten såklart. Det måste man ju. Väl? Som tur är gjorde jag en halvårsredovisning så jag besparar mig en massa jobb. Hah. […]


Leave a Reply

 • Arkivet

 • Senaste kommentarer

 • Tag cloud