| Subcribe via RSS

Sågen Sex (Blu-ray)

februari 24th, 2010 | Postad i Film, Skräck/Rysare av H

Denna recension är spoilerfri, precis som mina tidigare recensioner av del 1-5.

I sågen del sex går förstås det hela vidare och Jigsaw ser till att folk hamnar i fällor (den här gången skrupelfria sjukförsäkringssäljare). Till skillnad från de senare Sågarna tar man sig här tid att hjälpa tittaren på traven med lite flashbacks, istället för att bara förvirra den som inte har fotografiskt minne av handlingen i en film de såg för kanske ett år sen.

Sågen Fem var inte så värst. Gänget i fällorna kändes helt irrelevanta och fällorna var oftast varken spännande eller äckliga. Sågen Sex är liknande i sitt upplägg, fast man åtminstone får en personlig koppling mellan Jigsaw och hans lekkamrater. Fällorna är ganska usla. Den första fällan är den vanliga blodiga sekvensen man måste ha före filmtiteln, men sen är fällorna ganska ospännande.

Storyn är ganska okej och fortsätter i klassisk Sågen-stil med att avslöja saker som hänt i bakgrunden av händelserna i de tidigare filmerna. Som ovan nämnt får man mer hjälp att hålla grepp om det som pågår, vilket hjälper en hel del. Del sex är bra för de som vill fortsätta att följa storyn i filmserien, men inte alls något för dig som söker blodig skräck.

Till skillnad från de andra Sågarna är blu-rayen är inte utgiven av Scanbox, utan Paramount. Det är dock inga problem, för vi kan snabbt starta filmen med enkla och smidiga menyer. Extramaterialet, som inte är textat, består av två kommentarsspår (som jag förstås inte lyssnat på), och fyra musikvideos med låtar från soundtracket (som jag inte heller brydde mig om). En hyfsad sexminuters featurette talar lite grann om Jigsaw och Tobin Bells engagemang i att skapa och spela karaktären. Sen får vi åtta minuter om de olika fällorna i filmen, och det är svårt att finna intresse av att se det när fällorna är så pass tråkiga som de är. Avslutningsvis får vi 10 minuter om arbetet med att skapa nöjesfältsattraktionen Saw: Game Over, där besökarna får passera förbi olika scener och fällor ur filmserien, och bli skrämda av effekter och framhoppande offer.

Sågen Sju, premiär 22 oktober 2010.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud