| Subcribe via RSS

[* REC] 2

mars 2nd, 2010 | Postad i Film, Skräck/Rysare av H

Efter 2007 års oväntade och spanska skräcktopp [*REC] (recenserad här) så var det ju inte utan att man blev sugen när en uppföljare utlovades. Nu är den äntligen här, och så… ja, det var inte så värst. Filmen följer direkt på ettan och vi får följa ett specialteam som ger sig in i huset, varpå filmen snabbt går utför med en massa religiöst och övernaturligt bullshit, och senare i filmen några irriterande ungdomar som kommer och gapar.

Nej, det här var inte särskilt bra alls. Karaktärsdynamiken från ettan är totalt försvunnen, och storyn med den. Några schyssta skrämselklipp får vi, men i allmänhet består filmen av scener där vi väntar på att någon plötsligt ska bli attackerad.

I vissa filmer och spel så använder man sig av ljudet för att simulera t.ex. att man stått för nära en explosion. Allt ljud blir liksom lite dovt och kommer tillbaka gradvis. I den här filmen har man av nån anledning fått för sig att videokameror reagerar på samma sätt, vilket förstås är helt vansinnigt och ganska irriterande.

2 Comments

2 Responses to “[* REC] 2”

  1. Andreas Says:

    Blir till att skippa då!


  2. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » [REC]³ Génesis Says:

    […] av tidigare filmer som har någon som helst koppling till den här: Recensioner av H: [REC], [REC] 2, [REC]³ Génesis. Recensioner av J: [REC], [REC] 2, Quarantine (amerikansk remake av [REC]), […]


Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud