| Subcribe via RSS

Defendor

april 21st, 2010 | Postad i Action, Drama, Film, Komedi av H

Defendor (Woody Harrelson) sitter hos fångpsykologen. Hon vill veta varför han anfallit en oskyldig kemtvätt, trashat lokalen och stoppat ägaren i en soptunna. Defendor, som tydligt inte har alla hästar hemma, berättar historien om hur han jagat Captain Industry som dödat hans mamma och på vägen trasslat in sig med undercoverpoliser och mött en hora vid namn Kat.

Seth Rogen-filmen Observe And Report (recension) fick oförtjänt dåligt rykte tack vare att publiken fick ett mycket svart psykologiskt drama istället för en lättsam knäppkomedi. Jag belastar inte publiken alls för att de förväntat sig detta: ”Haschkomikern Rogen som knäpp vakt i ett köpcentrum, yeah! …uhm, vad är det här nu då?” Ett liknande öde har säkert befallit sig över filmen Defendor, som på omslaget verkar utlova knäppig superhjältekomedi. Lyckligtvis är skillnaden mellan förväntning och leverans inte så avgrundsbred som hos Observe And Report, men var på det klara med att detta primärt är ett drama även om det bjuds på några svarta garv.

Harrelsons insats som Defendor är helt suverän. Han balanserar ett seriöst porträtt med inslag av perfekt komisk timing. Jag får lust att kolla på gamla sunkiga avsnitt av Skål bara för att se mer av hans komiska talang. Vi får också se favoriten Elias Koteas som en trashig undercoverpolis. Rekommenderas.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud