| Subcribe via RSS

The Human Centipede (First Sequence)

juni 5th, 2010 | Postad i Film, Skräck/Rysare av H

Årets mest hypade skräckis är The Human Centipede. Enligt legenden kräktes någon som såg den på bio i Australien. Trailern ser mycket lovande ut. Men såklart, ingen film kan egentligen leva upp till premissen.

Tysklands främste kirurg, experten på att separera siamesiska tvillingar, har ett nytt projekt. Testet ”3-Dog” var lyckat. Som tur är kommer två amerikanska flickor med punktering och ringer på dörren, och tillsammans med en japansk turist kan han nu i sin källare gå vidare med nästa steg. Han syr helt enkelt ihop munnen på en person med röven på en annan, och bygger sålunda Den Mänskliga Tusenfotingen med ett och samma gastriska system.

Idén är toppen, skådisen som spelar kirurgen är klockren och vilka andra än galna holländare skulle göra en sån här film? Meeeeeen, nej. Besvikelserna kommer en efter en, och allra mest rör det sig om att filmen är så jävla feg. Den är inte alls slafsig, blodig eller grafiskt äcklig – du får inte se mer i filmen än du får i trailern. En film av den här typen väntar man sig ska tänja på gränserna, men det är inte ens blodigare än ett avsnitt av CSI.

Läskigt är det inte. Däremot är ju förstås själva idén härligt vidrig, och fnissar åt hur sjukt det är, det gör man. I slutändan är filmen en besvikelse. Visst fick man höga förhoppningar, men filmen har definitivt inte strävat efter att nå sin egen högt satta ribba. Nästa år kommer uppföljaren, får se hur den blir. ”Feed her!”

2 Comments

2 Responses to “The Human Centipede (First Sequence)”

  1. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » The Human Centipede (First Sequence) Says:

    […] kommer nästa år. Läs också Helt Perfekt’s recension av filmen. Mer tid än så här tänker jag inte lägga ner på den här filmen iaf. Se något […]


  2. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » The Human Centipede 2: Full Sequence (klippt version) Says:

    […] också våra recensioner av ettan, här är min och här är Js. Tags: 2011, Film, Komedi, skräck, splatter, Tom Six No Comments Share/Bookmark […]


Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud