| Subcribe via RSS

I Love You Phillip Morris

juli 2nd, 2010 | Postad i Drama, Film, Komedi av H

Steven Russell (Jim Carrey) får som barn veta att han är adopterad – köpt kontant på BB-parkeringen faktiskt – och bestämmer sig för att bli den bästa sonen – nej, människan – som han kan bli. Som vuxen är han polis och kyrkorgelspelare med fru och barn, lyckligast i världen.

Om det inte vore för att han egentligen är gay. Efter en trafikolycka bestämmer han sig istället för att vara sig själv, oavsett vad världen tycker! Så han flyttar, och lever ett lyxigt gayliv med sin pojkvän Jimmy. Fast det kostar att leva lyxigt, så Steven skaffar pengar genom en rad försäkringsbedrägerier.

Till slut åker han ändå dit för sina brott, och hamnar i fängelse. Där möter han sitt livs kärlek, Phillip Morris (Ewan McGregor) som tyvärr samma dag ska förflyttas till en annan avdelning där de inte kan träffas. Men Steven är bedrägeriernas och manipulationernas mästare och kan ordna allt…

Jag gillar filmer som blandar genrer, fast ändå skiljer dem åt. I Love You Phillip Morris hoppar vilt fram och tillbaka mellan ärligt drama och vild, svart – för att inte tala om sexuellt GROV – humor. Ewan McGregor gör ett bra och hyfsat välavvägt porträtt av en naiv och tyst gaykille, medan Carrey röjer på i ungefär volym 7 – mer än nödvändigt, men inte i närheten av Ace Ventura-pådrag.

Det funkar okej och jag skrattar en hel del. Inte världens bästa film, men lite lagom vrickad. Ett skönt avbrott från filmer som så envetet försöker att tillfredsställa publiken eller Hollywoodcheferna. Sen blir det ju inte sämre av att hela historien faktiskt är sann.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud