| Subcribe via RSS

Ip Man 2

juli 3rd, 2010 | Postad i Drama, Film, Martial Arts/Kung-Fu av H

Uppföljaren till Ip Man (recension) heter logiskt nog Ip Man 2 och handlar om hur Ip Man startar en kungfu-skola för att kunna dra in pengar till sin familj. Det tar en stund innan några elever kommer, och när han hamnar i luven på mästare Hung (Sammo Hung) får han bevisa att han är värd att ens få ha en skola i Hong Kong. Det gör han förstås, och sen blir det lite strul med några västlänningar som tycker att västerländsk boxning är toppen, och kinesisk boxning är botten.

Som i Ip Man 1 så bjuds det på en hel del schysst fighting som trots modern redigering inte blir ett virrvarr av snabba klipp och viftande kameror. Ibland går man verkligen överstyr med vajrarna men det har jag överseende med när resten av filmen är så bra. Donnie Yens porträtt av den ödmjuke Ip Man är härligt, speciellt när han står där mitt i en fight och parerar och attackerar utan att röra en min. Snygg är filmen också. Rekommenderad underhållning.

2 Comments

2 Responses to “Ip Man 2”

 1. l'avoine Says:

  En riktigt bra rulle! Har du sett att det kommer ännu en Ipman film i år? Fast inte med Donnie Yen i huvudrollen. Förövrigt så har du en riktigt bra blogg!


 2. Henrik Says:

  Kollar upp det nu… en prequel med Sammo Hung och Yuen Biao! Toppen!
  Tack för dina snälla ord också. Få tar sig tid att kommentera…


Leave a Reply

 • Arkivet

 • Senaste kommentarer

 • Tag cloud