| Subcribe via RSS

The Legend / Fong Sai Yuk

juli 17th, 2010 | Postad i Film av H

Ingen är bättre än Fong Sai Yuk på kung-fu. Utom hans mamma förstås. Detta är fakta som man respektfullt undanhåller familjens far, som i sin tur i hemlighet är ledare för en motståndsrörelse som vill stoppa den nya kejsarens våldsamma framfart.

Ett antal ganska roliga förvecklingar, bland annat ställer Fong upp i en kungfu-tävling där man måste slåss mot en kvinna, och vinnaren får hennes vackra dotter till fru. Halvvägs genom tävlingen smyger flickan iväg och ersätts av en annan som inte är lika vacker. Fong förlorar fighten med flit för att slippa gifta sig med en fuling, men hans mamma (utklädd till man) hoppar in och fortsätter fighten med resultatet att den första mamman blir kär i Fongs mamma-man.

Den kinesiska legenden om Fong Sai Yuk har filmats ett tjugotal gånger, vilket inte är lika imponerande som Wong Fei Hungs 90+ men ändå. Den här versionen med Jet Li är hyfsat underhållande även om man ibland går lite överstyr med vajrarna. Corey Yuen i god form. Betydligt roligare humor här än i Tai Chi Master som jag nyligen recenserat.

Dragon Dynastys nya blu-ray ser helt okej ut, och låter också bättre än Tai Chi Master. Helt godkänd utgåva.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud