| Subcribe via RSS

Leprechaun 3

februari 29th, 2008 | Postad i Skräck/Rysare av J

Tredje installationen av Leprechaun filmerna. Jag hade inte speciellt stora förhoppningar angående den här filmen om jag ska vara ärlig pga att tvåan var sisodär, men ack vad man kan ha fel ibland (vilket är tur i det här fallet).

Tredje filmen utspelar sig än en gång i en storstad (tvåan utspelade sig också i en storstad, just det), Las Vegas. En pantbanksägare får in en märklig staty som liknar…just det, en pyssling. Han får en stark varning av mannen som lämnar in statyn, att aldrig ta av statyn medaljonen som hänger runt halsen på statyn. Det är nog ganska lätt att lista ut vad som händer härnäst.

Ägaren av pantbanken tar av statyn medaljongen, vilket resulterar i att pysslingen vaknar till liv och misshandlar mannen genom att bita av en bit av hans öra och bita av hans ena stortå och tar sedan sin kruka med guld och sticker in i förådsrummet till pantbanken efter att ägaren av stället hållt upp medaljongen (som tydligen är skadlig på något sätt för pysslingar).

I "flykten" råkar pysslingen tappa ett guldmynt, vilket han senare upptäcker och ger sig ut på jakt efter det.

Samtidigt som det här händer lyckas en ung man spela bort tjugotretusen dollar på ett närliggande casino. Han får förslaget om att gå till pantbanken (dvs den där pysslingen är) och panta sin klocka han fick i studentpresent. Han beslutar sig för att panta den och beger sig över till pantbanken. Väl inne i pantbanken hittar han myntet som tillhör pysslingen, vilket senare kommer ge förödande effekter.

Den unge mannens personlighet blir senare i filmen, låt oss säga, en aningen mer girig och rimmande efter att ha blivit attackerad av pysslingen.

Det här är egentligen bara en liten snutt av storyn. Filmen är jävligt underhållande bl a pga att filmen levererar flera gapskratt under tiden den rullar. Ett bra exempel är en scen då pysslingen försöker lifta och en man vrålar "Get out of the way!", vilket tydligen gör pysslingen upprörd, så han visar sina känslor genom att ge mannen fingret.

Filmen har en väldigt mörk humor, med en del underliga karaktärer och lite halvvridna skämt. Våldet är ganska mycket grövre i den här filmen än i föregående två filmer, vilket uppskattades en del, iaf från min sida. Warwick Davis var återigen helt klockren i rollen som den rimmande (men inte skoputtsande i den här filmen) irländska pysslingen.

Precis som med andra filmen, behöver man inte ha sett föregående film/filmer för att begripa storyn fullt ut.

En sak jag kom att tänka på när jag såg den här filmen var att dom har ytterligare en gång laggt till en sak som är skadligt för pysslingar. Medaljongen alltså, om någon inte förståt det eller råkade somna just i den meningen, eller så. I första filmen läggs teorin upp att pysslingar inte tål fyrklöver och i tvåan läggs det till att pysslingar inte tål någon sorts metall, samt fyrklöver. I den tredje filmen läggs det bara fram att pysslingar inte tål en sådan där medaljong. Min teori, på en lite halvsnedd, är att samtliga saker har något med lycka att göra och är därmed skadliga för pysslingar..eller något.

Filmen i helhet är ett riktigt fynd, för att vara en uppföljare. Som tidigare sagt, har man inte sett dom 2 första filmerna (vilket jag tycker man egentligen borde), så kan man ändå avnjuta den här filmen utan att få en massa frågetecken i huvudet för att karaktärerna tar upp saker ifrån föregående filmer. Filmen är underhållande och håller måttet väldigt bra i sina ca 90 minuter.

Det var nog allt jag kan säga om den här filmen. Mycket nöje!

http://www.imdb.com/title/tt0113636/

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud