| Subcribe via RSS

Leprechaun 2

februari 27th, 2008 | Postad i Skräck/Rysare av J

Andra filmen i den fina Leprechaun-serien. Warwick Davis är återigen tillbaka i rollen som den rimmande, skoputtsande pysslingen ifrån Irland. Den här gången har han bestämt sig för att skaffa sig en fru.

Filmen inleder med att man får se en medelålders man som försöker springa ifrån sin mästare, dvs pysslingen. Pyssligen stoppar honom och berättar sedan att samma kväll ska han gifta sig, för att det är hans födelsedag och han fyller 1000 år och förklarar sedan att han ska frigöra mannen så fort han har gift sig. Mannen blir tacksam och kan knappt bärga sig, fram till det att han får reda på att kvinnan pysslingen tänkt gifta sig med är hans egen dotter. Han ser till så att pysslingen misslyckas, vilket resulterar i att pysslingen dödar honom och säger att han om 1000 år, när han fyller 2000 år alltså, ska återigen gifta sig…med en kvinna som är släkt med mannen.

Tiden spolas fram 1000 år och pysslingen ger sig återigen ut på jakt efter sin tilltänkta fru. Han hittar henne, tar henne tillfånga och gifter sig med henne, på..en pysslings vis, skulle jag tro. När han senare håller på med sitt guld upptäcker han att ett mynt fattas och ger sig därmed iväg för att återta det som är hans (precis som i ettan, just det). Tjejens kille har det sista myntet, så han och hans adoptivpappa tar upp kampen mot pysslingen.

Folk dör, några gapskratt trycks in..och, ja, det är ungefär andra delen i serien om elaka pysslingar som tycker om irländsk whiskey och som har en läggning åt att puttsa andras skor.

Andra filmen i serien är ganska långdragen från och till, men dom lyckas (som i ettan) trycka in ett och annat skämt som jag skrattade en del. T ex super dom ner pysslingen, vilket är riktigt underhållande. Specialeffekterna är bra, precis som i ettan.

Till en början började jag fundera om dom skitit fullkomligen i att pysslingar skadas av fyrklöver, vilket jag fick svar på LÅNGT in i filmen, nästan i slutet. Fyrklöverna är fortfarande skadliga för pysslingar, åtminstone i andra filmen. Dom lägger till att en viss metall är skadlig för pysslingar med, vilket dom använder, i princip, igenom hela filmen.

Dom har även bytt miljö från första filmen. I första filmen är dom ute på landsbyggden, i andra filmen är dom i storstaden, vilket man tycker borde betyda många fler offer. FEL! Filmen innehåller visserligen mer våld (och grövre sådant också för den delen), men många fler offer blir det inte.

Filmen är helt ok i underhållningssyfte, gillar man ettan kanske man borde låta ögonen sniffa lite på den här filmen. Gillade man inte ettan, låt då bli den här (och dom andra 4 filmerna).

En annan grej, om jag inte förståt det helt fel, så handlar den här filmen om en helt annan pysslingen än den pysslingen som är med i första filmen. Bara så att alla vet det.

http://www.imdb.com/title/tt0110329/

1 Comment

One Response to “Leprechaun 2”

  1. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » Leprechaun: Origins Says:

    […] till mina recensioner av de tidigare filmerna i serien: 1, 2, 3, 4, 5 och […]


Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud