| Subcribe via RSS

Serial Mom

juli 28th, 2006 | Postad i Film, Komedi av H

Serial MomKathleen Turner är en till synes helt vanlig hemmafru, som roar sig med att terrorisera en grannfru med obscena telefonsamtal och brev. Förstås, hon stal ju den lediga parkeringsplatsen framför affären. När en lärare beklagar sig över hennes sons skräckfilmsintresse blir hon lite putt, men när läraren tuggar äckligt tuggummi går han över gränsen och hon kör över honom. Fler och fler personer har oturen att irritera henne, och både hennes familj och polisen börjar förstå att det faktiskt är mamman som har ihjäl folk på löpande band…

Serial Mom är en mycket underhållande komedi från 1994, skriven och regisserad av John Waters (tidigare i år såg jag hans A Dirty Shame). Tack vare mitt laserdiscköp förra veckan så fick jag äntligen se om den. I övriga roller ser vi Ricki Lake, Matthew Lillard (Scooby Doo, Scream och den kommande trafikolyckan Dungeon Siege), Justin Whalin (Lois & Clark) och så förstås Waters-standarderna Patricia Hearst (f.d. bankrånare) och Traci Lords (f.d. det mesta).

En kul film som jag rekommenderar!

2 Comments

2 Responses to “Serial Mom”

  1. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » TV-Tips Tor 27 - Fre 29 Aug Says:

    […] Serial Mom, TV6 00:00. Kathleen Turner spelar mordisk förortsmamma i denna svarta komedi av John Waters. Min recension här. […]


  2. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » Serial Mom Says:

    […] mig för att skriva det här så upptäckte jag att H redan för femton år (!) sedan la upp en kort recension på den. I brist på tid, ork och fantasi citerar jag hans beskrivning av handlingen här nedanför […]


Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud