| Subcribe via RSS

Friday The 13th: Mother’s Day

mars 27th, 2008 | Postad i Skräck/Rysare av J

Jag är imponerad…riktigt jävla imponerad! Den här filmen är baserad på den första boken i Camp Crystal Lake serien som består utav fyra böcker och är en inofficiell fan-film.

Filmen utspelar sig ett par år efter Jason Goes To Hell: The Final Friday (dvs del 9 i serien, för dom okunniga). Med Jason i helvetet har Crystal Lake varit en lugn plats ett tag och folk har vandrat runt i skogarna kring sjön utan att ha försvunnit spårlöst. Filmen inleds med att vi får se en jägare (tydligen vid namn Joe Travers) som ska skjuta ett djur, men klantar till det big time och hittar Jason Voorhees mask och väcker även hans onda ande till liv.

I samma veva som detta händer planerar ett gäng ungdomar att sticka iväg och festa i två dagar. Platsen där dom ska festa? Just det, Crystal Lake. En av tjejernas mamma är överbeskyddande och vill knappt släppa iväg sin dotter, men låter henne åka ändå. Gruppen av ungdomar anländer till Crystal Lake och ställer upp sina tält i närheten av det välkända Camp Blood (alltså, Camp Crystal Lake). Allt eftersom börjar dom minska i antal, en efter en..efter en..efter en, för det är det Jason är bäst på och det är vad Mamma vill.

För dom som inte har fattat det är det inte den "riktiga" Jason Voorhees som slaktar ungdomar i den här fan-filmen, utan en jägare som är besatt av Jasons ande (om alla har varit duktiga pojkar och flickor och sett Jason Goes To Hell så kommer ni veta att även samma sak hände där).

Filmen är en riktig B-/lågbudget/amatör-film, men den fångade ändå mitt intresse pga att den kändes som en riktig Friday The 13th-rulle. Effekterna var medelmåttiga och är helt klart godkända. Aktörerna? Ja, har man sett en Friday The 13th-film, då vet man på ett ungefär hur aktörerna är även i den här filmen. Storyn då? Precis som i vilken annan Friday-film, dvs medelmåttig slasherfilm.

Gillar man dom övriga Friday The 13th filmerna kan man allt ta och slänga ögonen över den här, även om det inte är en "riktig" Friday-film så är den helt klart sevärd. Det var några scener då det var "NU SKA VI ALLA HOPPA TILL!" och som vanligt så verkar Jason vara rena sprintern eller, så.. alltså, han hinner före ungdomarna även om dom har typ 20 minuters försprång eller så..och det här är inget gnäll. I fuckin’ love it! Det är just så Jason ska agera.

Ska jag vara ärlig tycker jag dom har lyckats riktigt bra med den här filmen, även om det är en amatörfilm. Helt klart sevärd om man gillar slasherfilmer…och om man inte tänker så mycket på att ljussättningen var helt åt helvete (ok, lite gnäll blev det ju ändå) och att det inte är 5-stjärniga skådisar och svinbra effekter.

För er som undrar "Vart i helvete är IMDB-länken?!", den här filmen är som sagt en inofficiell film, därav finns det ingen IMDB-länk att ge, tyvärr.

1 Comment

One Response to “Friday The 13th: Mother’s Day”

  1. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » Friday The 13th: The Complete Collection Says:

    […] att läsa och skulle inte det vara nog finns även mina gamla recensioner på fan-filmerna Friday The 13th: Mother’s Day och Friday The 13th: The Storm att läsa också. Läs gärna också mina recensioner av […]


Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud