| Subcribe via RSS

The Texas Chainsaw Massacre: The Beginning

mars 9th, 2008 | Postad i Skräck/Rysare av J

Prequelen till Motorsågen var en riktig överaskning för mig. Jag ska dra storyn lite kort.

Filmen inleds med att man får se en kvinna (som är Thomas Hewitt, aka Leatherface, biologiska mamma) som jobbar på ett skitig slakteri. Vattnet går och går sedan över till blödningar och Thomas föds. Kvinnan dör och chefen för slakteriet dumpar Thomas i en sopkontainer.

En kvinna som rotar runt i soporna hittar Thomas och tar med sig honom hem till familjen Hewitt. Året är 1939.

Tiden dras fram 30 år till 1969. Thomas har blivit fullt vuxen och jobbar på slakteriet där han föddes. Men slakteriet sköts inte om ordentligt vilket resulterar i att det stängs ner, pga hygieniska skäl.

Thomas stannar kvar på slakteriet, men blir förolämpad av förmannen (tror jag det var) och ger sig iväg. Samtidigt får man se två bröder och deras flickvänner när dom förbereder sig för att åka iväg för att bröderna ska åka till Vietnam.

Sheriff Hoyt åker till familjen Hewitts hus och berättar att han har hittat slakterichefen död på sitt kontor och menar på att det är Thomas som har gjort det. Hoyt och en i familjen (spelad av R. Lee Ermey, som även var med i nyinspelningen) åker iväg och ska plocka in honom. När dom väl hittar Thomas händer det saker som fortskrider hela handlingen och ger förklaringar till en del grejer som var med i nyinspelningen.

Jag gillade faktiskt den här filmen riktigt mycket. Inte pga att den var läskig, utan för att den innehöll så pass mycket brutalt övervåld så att jag nästan ville titta bort flera gånger. Dom har verkligen fläskat på med våld och man blir egentligen aldrig uttråkad när man tittar på filmen.

Om man tyckte Hostel var sadistisk och våldsam, så kommer man tycka att den filmen var rena lekstugan jämtemot den här filmen. Här har dom bl a proppat in avskalning av armar, motorsågsslakt och knäskålar som slåss sönder av en slägga. I Hostel fick man lov att vänta 50 minuter (om det nu inte var mer) innan något våld av "värde" kom. I den här filmen behöver man vänta högst 10 minuter, sen är våldet igång for real. Det är inte bara människor som dör i den här filmen heller, nej nej. Även en ko får en minnesbeta som heter duga.

Något jag tyckte var riktigt bra gjort med den här filmen var att dom förklarade en del saker som dyker upp i nyinspelningen som är ifrån 2003.

Återigen försöker filmmakarna sätta snurr på storyn om att det ska ha skett en motorsågsmassaker i Texas. I slutet av filmen näms det att familjen Hewitt dödade 33 personer under åren 69-73, vilket fortfarande inte kan stämma med tanke på att originalet spelades in mellan den 15 Juli, 1973 till den 14 Augusti, 1973. Så, praktiskt taget kan inte den här massakern ha skett.

På imdb, under trivia för originalet står följande: "Some urban legends say that the the "real" Texas Chainsaw Massacre took place near Poth, (a small town about 50 miles south of San Antonio. This is false. The film is fictional and based loosely on the life of Wisconsin serial killer Ed Gein (as is the classic Psycho (1960))."

Filmen i stora drag är riktigt bra iaf. Blod- och slaskkänsliga tittare varnas dock, det här är inte en film för barn.

http://www.imdb.com/title/tt0420294/

1 Comment

One Response to “The Texas Chainsaw Massacre: The Beginning”

  1. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » Texas Chainsaw 3D Says:

    […] Läs gärna mina recensioner av de andra titlarna i Texas Chainsaw Massacre serien: 1, 2, 3, 4, 2003 remaken och dess prequel. […]


Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud