| Subcribe via RSS

The Texas Chainsaw Massacre (2003)

mars 6th, 2008 | Postad i Skräck/Rysare av J

Yes, nyinspelningen av Motorsågen!

Storyn är förändrad i den här filmen (vilket dom flesta remakes är iofs). Filmen handlar om ett gäng ungdomar som är på väg till en konsert för att knarka och lyssna på musik (den utspelar ju sig ändå under 70-talet, inte sant?). Dom plockar upp en tjej som ser ut ungefär som ett roadkill, dvs förjävlig.

Hon verkar psykotisk och svamlar om att dom inte får "åka tillbaka dit". Hon gör ett utfall och försöker hoppa på han som kör men blir stoppad av dom andra (ja, alltså, dom åker ju i en van). Hon svamlar lite mer och plockar fram en revolver som hon haft mellan benen (?!) och säger sedan "You’re all gonna die." och blåser sedan skallen av sig.

Gänget stannar till vid en butik längs vägen. Butiksbiträdet ringer sheriffen och säger sedan att dom ska möta honom vid ett ställe, som dom åker till. Väl där väntar dom och två av ungdomarna knallar iväg för att försöka hitta en telefon av någon anledning.

Sheriffen (spelad av R. Lee Ermey som spelat bl a Gny. Sgt. Hartman i Full Metal Jacket) kommer dit och inspekterar kroppen och kollar runt i bilen, hittar en rökt joint och misshandlar en av killarna och tar med honom i sin bil.

Sen minns jag inte så fruktansvärt mycket mer pga att det var ett tag sen jag såg den här filmen, men Leatherface (kallad för Thomas Hewitt i den här filmen) dyker upp och allting blir jätteläskigt.

Ska jag vara ärlig så gillar jag faktiskt den här remaken, även om dom har ändrat väldigt mycket på storyn och så. Skådespelarna är bra och storyn håller ganska bra. Konceptet är visserligen uttjatat; ett gäng ungdomar råkar ut för något, försöker ta kontakt med polisen och blir sedan fimpade på olika brutala vis. Effekterna är trevliga, bl a en hjärnsprängning och en avsågad arm och lite blod och så. Aldrig fel det.

Den här filmen är nog ganska bortglömd (som dom flesta remakes blir efter 3, 4 år) skulle jag tro. Men, gillar man tokiga människor och stora pojkar med stora motorsågar så kan man väl slänga ögonen över den här.

För övrigt, remakes innebär nyinspelningar för er som inte begripit det, så det så. Har inte så mycket mer att säga nu, se den om ni har lust, eller nåt.

http://www.imdb.com/title/tt0324216/

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud