| Subcribe via RSS

The Texas Chainsaw Massacre 2

mars 5th, 2008 | Postad i Skräck/Rysare av J

Uppföljaren till en av tidernas mest omtalade skräckfilmer.

Filmen inleds med text som rullar upp som berättar vad som hände i första filmen och om Sally som överlevde massakern. Polisen har tydligen aldrig hittat den galna familjen ifrån första filmen, men det har tydligen, från 1973 och 13 år framåt, hänt ett flertal försvinnande och brutala mord med kopplingar till motorsågar.

Efter texten har sagt sitt börjar filmen och man får se två unga killar komma åkande varav en av dom sitter och skjuter med en revolver på skyltar och annat som finns längs vägen. Dom dricker öl och lyssnar på en radiostation som dom senare ringer till. Dom kör ett chickenrace med en pickup som nästan kör av vägen.

Dom fortsätter sin resa och ringer till radiostationen och snackar med radioprataren och drygar sig. Tiden spolas fram några timmar och det blir natt. Killarna ringer återigen till radiostationen och drygar sig, men den här gången blir deras väg blockerad av pickupen dom nästan prejade av vägen tidigare.

Efter lite saker hänt (som jag inte vill skriva här, för då förstör jag en riktigt trevlig scen) hittar polisen deras bil som kraschat.

"Lefty" Enright (spelad av Dennis Hopper), en f.d Texas Ranger, är övertygad om att bilkraschen är sammankopplad med motorssågsmorden, vilka han är besatt av pga att han förlorade sin brorson (Franklyn i första filmen) och hans brorsdotters mentala tillstånd (Sally i första filmen).

Radioprataren tar kontakt med Lefty efter att ha sett en artikel i tidning om att han har börjat luska i det hela. Lefty tackar nej till hjälpen först, men överväger senare att få hjälp av henne. Radioprataren spelar upp en inspelning av vad som hände från kvällen innan (allting spelades in igenom telefonsamtalet) och hon får senare påhälsning av 2 välkända figurer ifrån första filmen.

Det som händer efter det här tänker jag inte skriva, utan ber dom som inte sett den här filmen att se den, den är värd det.

Motorsågen 2 var riktigt underhållande och jag fnissade till ett par gånger till och med, vilket jag inte var beredd på att jag skulle få göra. Tobe Hooper lyckas göra en riktigt bra uppföljare på sin gamla klassiker (yes, det är Hooper som gjort originalet med) och att dom hyrt in Tom Savini för att göra specialeffekterna gör ju inte saken mindre bra! När man talar om Savini och effekter, så borde dom flesta som känner till den här herrn veta att det handlar om våldsamma effekter, vilket det även gör i den här filmen.

Gillar man föregångaren, bör man se den här. Gillar man inte föregångaren, bör man ändå se den här.

http://www.imdb.com/title/tt0092076/

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud