| Subcribe via RSS

Leprechaun: Back 2 Tha Hood

mars 4th, 2008 | Postad i Skräck/Rysare av J

Sjätte filmen i serien om dom elaka pysslingarna är en helt ok film, bättre än fjärde filmen men sämre än dom övriga i serien.

Filmen inleds med en kort animation ur en bok om pysslingar, där det berättas om att pysslingar är ett väsen som blivit framkallade av skogen för att skydda en kungs guld (vilken kung nämns inte). När kungen dör återvänder alla pysslingar till skogen och naturen…förutom en.

Direkt efter animationerna sparkar filmen igång. Man får se en präst på en lekpark då han slåss mot pysslingen och lyckas sända honom till helvetet och därefter dör av skadorna pysslingen gett honom.

Filmen spolar fram tiden ett år efter dessa händelser och man får då börja följa ett gäng ungdomar som har olika problem här i livet. När gänget bestämmer sig för att grilla på samma plats där prästen lyckades skicka pysslingen till helvetet ramlar en av tjejerna igenom marken ner i något källarliknande utrymme där hon råkar hitta en liten kista med…just det, guld.

Dom delar upp guldet ifrån kistan sinsemellan och börjar shoppa och köper allt dom kunnat drömma om. Samtidigt kommer pysslingen tillbaka ifrån helvetet för att ta tillbaka det som är hans.

Filmen är helt ok, men jag saknar dock den gamla varianten av pysslingen; skoputtsande och rimmande varelse som pratar med irländsk aksent.

Effekterna är helt ok, i stil med alla andra Leprechaun-filmerna (förutom fjärde, just det). Warwick Davis är fortfarande lika bra som pysslingen, även om han får lov att tampas med ett lite svagt manus.

En sak som förbryllade mig lite var att pysslingen tydligen har tappat sina krafter helt (eller så kanske han bara ville ha lite mer utmaning, vad vet jag), för han använder ingen magi någonting alls i filmen.

En annan grej jag reagerade på var hur dom laggt upp legenden om pysslingar i den här filmen. I den här filmen menar dom på att en pyssling enbart kan bli skadad av fyrklöver (precis som i ettan) och hans guld (typ om man förstör det..eller, nåt). Utöver det där, så menar dom på att pysslingar skapades ur naturen för att skydda en kungs guld, i dom andra filmerna menade dom på att en pyssling är någon typ av fallen älv, eller något sånt.

Utöver dom där förbryllande sakerna kan man återigen börja fundera om dom som gjort manuset är drogliberaler eller om dom kanske använder droger själva, vem vet? Pysslingen röker iaf på även i den här filmen (vilket han även gjorde i femte filmen, som kan läsas längre ner), vilket medföljer några komiska scener.

Filmen i helhet är en helt ok uppföljare. Den är komisk från och till och våldet är på ganska lagom nivå. Om man gillar dom övriga filmerna i serien (förutom fjärde då, tror ingen gillar den filmen) så kan man ju alltid slänga ögonen över den här för att fördriva ca 90 minuter.

Det var nog allt jag har att säga om Leprechaun-serien, mycket nöje!

http://www.imdb.com/title/tt0339294/

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud