| Subcribe via RSS

Inseminoid

maj 13th, 2008 | Postad i Film, Sci-Fi, Skräck/Rysare av J

Alien-klon från 1981.

Ett arkeologteam befinner sig på en icke namngiven planet och hittar en grotta i ett berg. I en olycka i den nyfunna grottan blir två i teamet svårt skadade. I en av dom skadades händer hittar det övriga teamet ett par underliga kristalliknande stenar som dom sätter på analys. Snart får en av dom skadade männen en flip och försöker återvända till grottan, men får problem av de andra i gruppen att ta sig dit. Så småningom lyckas han ta sig ut. Mannen blir slutligen skjuten till döds. Strax efter dessa händelser blir en av kvinnorna i teamet våldtagen av en utomjording och hamnar i ett sorts traumatillstånd. Snart visar det sig att kvinnan är gravid och hon blir bara sämre och sämre. Slutligen blir hon vansinnig och börjar gå på jakt.. efter dom andra i teamet. Hennes barn kommer ju behöva föda.. eller hur?

Den här filmen är en riktigt hygglig skräckfilm faktiskt. Jag såg den här för många år sen på vhs.. klippt då, tyvärr. Jag märkte nu när jag tittade på den oklippta att väldigt mycket saknades i den klippta versionen av den här filmen. Flertalet våldsscener var helt bortklippta och gjorde den klippta versionen riktigt förvirrande. Den oklippta är betydligt bättre, bland annat för att den ger en mer helhet pga att den inte har några klipp alls i sig.. och så är det en och annan riktigt våldsam scen också, och det tackar man väl inte nej till, inte sant?

I helhet är filmen en underhållande våldsam film som är ganska intressant att titta på. Räknar man med storslagna effekter kan man dock leta vidare.. bara för att det här är en Alien-klon innebär det inte att den har effekter i världsklass. Effekterna är ganska bra gjorda, och make-upen är riktigt bra med, men vissa grejer är det nästan så man börjar gapskratta åt för dom ser riktigt löjliga ut. Men vad kan man räkna med när filmen är ifrån 81 och är en klon?

Iaf.. om man är sugen på en våldsam sci/fi/skräckis och har redan sett Alien-filmerna typ tre miljarder gånger.. slå till! Men, se den oklippta versionen. Skippa alla vhs-versioner och slå till på en 91 minuter lång dvd.. så får ni en och en halvtimme våldsam sci/fi-underhållning!

http://www.imdb.com/title/tt0084090/

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud