| Subcribe via RSS

Amityville: Dollhouse

maj 4th, 2008 | Postad i Skräck/Rysare av J

Åttonde och (förhoppningsvis) den sista Amityville-filmen (om man bortser ifrån remaken från 2005).

En familj med en frånskild pappa och en änka flyttar in i ett nytt hus som pappan byggt med sina barn. Strax efter att dom flyttat in hittar pappan ett gammalt dockhus i ett litet skjul som står på baksidan av huset. Dockhuset är en exakt kopia av det hemsökta huset i Amityville. Pappan tar in dockhuset in i huset och snart blir dotterns tilltänkta present (en cykel) till hennes födelsedag (som händelsevis äger rum dagen efter dom flyttat in) förstörd, och hon får istället dockhuset. Snart börjar underliga olyckor inträffa och personer börjar förändras på underliga sätt.

Den åttonde filmen är ganska ok, precis som dom 3 andra Amityville-filmerna jag bedömt som ok. Storyn är ganska tunn och skådespeleriet är inte det bästa, men den charmade mig på något underligt sätt ändå. Effekterna var riktigt bra och gav ett litet extra plus till filmen. Filmen var (typ som dom andra filmerna i den här serien) lite seg från och till, men det jämnades ut allt eftersom vilket höll intresset uppe fram till den något tvära avslutningen.

På tal om avslutningen. Den var, som sagt, ganska tvär men den gav inte ett lika stort ’Fuck you’ till tittaren som den första Amityville filmen gjorde.

Eh, ja. Mycket nöje gott folk!

http://www.imdb.com/title/tt0115535/

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud