| Subcribe via RSS

Jason Goes To Hell: The Final Friday

juni 20th, 2008 | Postad i Skräck/Rysare av J

Nioende filmen i Friday-serien. Skippa dessutom åttonde filmens story, och slut. Han som skrev manus såg troligtvis inte den filmen (eller nåt).

Efter att FBI letat reda på Jason och sprängt honom i småbitar visar Jason sitt rätta jag. Han förflyttar sig mellan olika kroppar i jakten på sin systerdotter och hennes barn, för att bli återfödd. Den enda personen som vet hur man tar död på honom en gång för alla, som fortfarande är i livet, är Creighton Duke, en mystisk prisjägare.

Kommer Jason återigen bli född? Eller kommer dom hinna stoppa honom innan han kan fortsätta sin hobby?

Den nioende delen skiljer sig ifrån dom andra filmerna i serien. Här får vi knappt se Jason i hans vanliga kropp, utan han knallar runt i större delen av filmen i andras kroppar. Men bli inte besviken över det, våldet har dom inte sparat på för fem öre! Jason är lika jävla förbannad i den här filmen som i dom övriga. Och flera grejer kan man faktiskt börja fnissa lite åt också, vilket är lite kul.

Om man vill se den här filmen oklippt, får man ta och införskaffa en importversion av den, på dvd (eller vhs, om man har tur). Jag har iaf inte hittat den på svensk dvd-release iaf, men det spelar ingen roll egentligen. Filmen är underhållande och duger som den är.

Kane Hodder får dessutom göra två roller (om man nu kan kalla ena för roll) till, utöver Jason-rollen, i den här filmen.

Dessutom, det var den här filmen som fick folk att börja prata om en konfrontation mellan Jason och Freddy.

http://www.imdb.com/title/tt0107254/

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud