| Subcribe via RSS

Initiation: Silent Night, Deadly Night 4

augusti 17th, 2008 | Postad i Film, Skräck/Rysare av J

Fjärde installationen i Stilla Natt, Dödliga Natt-serien. Dom har dock valt att välja ett annat tema i den här fjärde delen. Dessutom är den regisserad av en av mina favoritregissörer, Brian Yuzna.. mannen bakom bland annat Re-Animator-filmerna.

Efter att en kvinna slängt sig från ett hustak, brinnande, börjar reportern Kim att rota i händelsen. Snart upptäcker hon dock att något övernaturligt står bakom händelsen.

Storyn är tunn, ja, men filmen är ganska bra faktiskt. Effekterna är imponerande och emellanåt ganska äckliga. Skådespelarna är dock lite mer åt andra hållet, dvs inte speciellt imponerande.

Clint Howard, som jag har nämt i tidigare recensioner, är med i den här filmen och har en ganska stor roll. Maud Adams har även en stor, och viktig, roll. Övriga skådespelare är ganska ointressanta att nämna, så jag skiter i det.

Vissa av skådespelarna spelar dock över, tyvärr.. t ex huvudrollsinnehaverskan, Neith Hunter, spelar över i vissa scener så det blir löjligt. Men till och från får även hon till det, och gör vissa scener riktigt bra.

Den här filmen har ingenting alls med att göra med dom tre föregående filmerna, utan bygger upp en ny story. Det finns bara tre saker som den här filmen har att göra med dom tre föregående;
1. Dom går under samma titel. 2. Dom är skräckfilmer. 3. Dom utspelar sig under julen.

Kort och gott är det här en ganska bra film som duger att fördriva en trög söndag med.

http://www.imdb.com/title/tt0100618/

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud