| Subcribe via RSS

Silent Night, Deadly Night III: Better Watch Out!

augusti 17th, 2008 | Postad i Film, Skräck/Rysare av J

Tredje gången gillt.

Richard (psykot från tvåan) ligger i koma. Efter att ha blivit sönderskjuten av polisen har läkarna lyckats ”bygga” en ny hjärna åt honom.

Laura, en ung, snygg, blind tjej med en telekinetisk förmåga har ställt upp på flera experiment där man försöker att få en patient som ligger i koma att vakna till liv igen. Patienten dom gör försöket på är.. just det.. Richard.

Laura, hennes bror Chris och hans flickvän ska fara iväg till farmor/mormor (vet inte vilket av dom) över julafton och ska spendera julaftonskvällen där. Samtidigt vaknar Richard ur sitt koma, och på någon underlig vänster har han fått en telekinetisk kontakt med Laura.

Gissa vem som tänkt göra ett besök hos farmor/mormor…

Den här tredje filmen är en rejäl förbättring sen den totalt urusla andra filmen. Skådespelarna är mer trovärdiga och storyn är inte lika tråkig och seg som i andra filmen. Och tack gode gud att dom har bytt ut nollan som spelade Richard i tvåan till en annan kille..

Effekterna är typiska slasher, så dom behöver jag inte gå in på speciellt mycket mer.

Men samtidigt som trean är en relativt bra film, och en klar förbättring, så är det också en sån där slasher med en del ”huh?”-ögonblick i sig. T ex, hur kunde dom väcka Richard till liv igen om hans skalle blivit bortskjuten? Var det inte lite väl lägligt att Richard vaknade upp kort efter Lauras besök? Ja.. frågorna kan bli många, men det här är ju också en sån där film man absolut inte ska se om man ställer frågan ”Varför?”.

Den här filmen är helt klart godkänd, och det kändes bra att se att dom inte klantat till det helt och hållet med serien.

http://www.imdb.com/title/tt0098331/

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud