| Subcribe via RSS

Night Of The Demons Trilogy

september 9th, 2008 | Postad i Film, Komedi, Skräck/Rysare av J

Och nu blir det återigen en trilogirecension. Den här gången i skräckens tecken.. varsegoda, hugg in på Night Of The Demons trilogin.

Tio ungdomar sticker till ett gammalt hus, som använts som begravningsbyrå och krematorie, mitt ute i ingenstans under Halloween för att festa. En gammal sägen säger att huset är byggt på en ohelig mark där de levande inte hör hemma och det sägs att de förra ägarna, familjen Hull, blev brutalt mördade där. Under festen genomför gruppen en seans med en spegel och väcker därmed en uråldrig demon till liv. Snart blir en av ungdomarna besatt.. och helvetet bryter lös.

Den första filmen i triologin börjar ganska segt, men klarnar upp ganska duktigt efter ca halva filmen. Slutet gav ett plus i kanten som fick mig att flina till ganska rejält. Att de dessutom kombinerar ganska brutalt våld med en nypa humor är inte helt fel. Men varför dom tryckt in en helt onödig dansscen förstår jag inte.. jag blir så trött på dem förbannade dansscenerna.. gah!

Första filmen är iaf bra, och går klart att se flera gånger.

http://www.imdb.com/title/tt0093624/

Det är återigen Halloween och en grupp med ungdomar, ifrån en skola för ungdomar med problem som drivs av präster och nunnor, bestämmer sig för att dra iväg till en hemlig fest som ingen av dom vet vart den är (utom en av dom, förstås). Väl framme vid platsen upptäcker de övriga i gruppen att det är det gamla Hull huset, som sägs vara hemsökt av Angela (en av ungdomarna i första filmen). I sällskapet ingår bland annat Angelas lillasyster, Melissa, som freakar ur när hon upptäcker vart de ska ha festen.

Kort efter deras ankomst börjar underliga saker hända, och de beslutar sig för att sticka därifrån. En av ungdomarna snor med sig ett läppstift från det gamla huset.. och Angela verkar ha hittat nya marker att festa på.

Nu har jag uteslutit en del saker som händer i filmen för att inte spoila filmen allt för mycket, men det händer mer än vad jag skrivit iaf.

Hur som helst är filmen helt ok för att vara en uppföljare till en rejäl B-film. Det som skiljer första från andra är väl mest att tvåan har en grötigare story än första och den kommer inte lika snabbt till saken som första filmen. Slasket är fortfarande kvar, och emellanåt är den faktiskt slaskigare än första.

Men hur som haver är det en ok uppföljare och jag har väl inte så mycket att gnälla över egentligen. Har man sett första kan man se andra. Helt enkelt.

http://www.imdb.com/title/tt0110667/


Två tjejer som är på väg till en Halloweendans får motorproblem. Ett gäng värstingar kommer förbi och erbjuder dom lift. De stannar till på en mack för att handla öl och cigg. Efter tjafs med butiksbiträdet tar biträdet upp ett hagelgevär som en av ungdomarna tar ifrån honom, direkt efter kommer två poliser in och ungdomen med geväret råkar skjuta en av dom. Skottlossning utbryter mellan den andra polisen och ungdomen med geväret, vilket resulterar i att en av ungdomarna blir träffad.

Direkt efter sticker gänget med ungdomar ifrån macken i tron om att en av dem har dödat en polis. De bestämmer sig för att åka upp till det omtalade Hull huset. Väl i huset träffar de husets inneboende, Angela (just det, hon från de tidigare filmerna). Ganska snart upptäcker ungdomarna att Angela inte är så oskyldig som hon till en början såg ut att vara…

Något jag störde mig som fan på var att de återanvände scener ifrån den första filmen och det syntes ganska jävla väl pga kvalitéskillnaderna på bilden. Att vissa scener är enbart dumma och korkade gör ju inte saken bättre heller.. även för att vara en B-film.

En del av makeup-effekterna var halvtaskiga och vissa såg riktigt töntiga ut. En del specialeffekter var taskigt gjorda också. Skådespelarna dög, men vissa borde egentligen inte fått ha så stor roll som de hade.

Men samtidigt som den är halvtaskigt gjord så är den ganska underhållande till och från.. så den får iaf inte ett bottenbetyg. Tredje filmen duger alltså, men den är klart den sämsta i trilogin.

http://www.imdb.com/title/tt0116073/

Sammanfattningsvis så kan jag väl säga helt enkelt att ettan är bra, tvåan helt ok och trean duger, för att ses en gång. Hela trilogin tillsammans får ett helt ok, som betyg.

Mycket nöje!

1 Comment

One Response to “Night Of The Demons Trilogy”

  1. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » Night Of The Demons (2010) Says:

    […] står fast vid det. Men här är faktiskt en remake som står sig jämte originalet (som är recenserat här tillsammans med dess två uppföljare) och frågan är ju faktiskt om remaken inte är BÄTTRE än […]


Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud