| Subcribe via RSS

Quarantine

oktober 20th, 2008 | Postad i Skräck/Rysare av J

Remaken på den riktigt fina filmen [REC] (recenserad här).

Angela och hennes kameraman befinner sig på en brandstation en natt för att spela in ett reportage om Los Angeles Fire Department. Brandmännen får ett larm om att det hörts skrik i en av lägenheterna i ett hyreshus. Brandmännen, Angela och kameramannen (som heter Scott) sticker iväg. Väl på plats möts de av polisen och strax därpå bryter de sig in i lägenheten där skriken ska ha hörts ifrån. Väl inne i lägenheten hittar de en galen kärring som attackerar och biter en av poliserna. Strax därefter upptäcker de att hela huset omringats av en specialstyrka som blockerat alla utgångar och placerat hela huset i karantän. Vad är det som pågår egentligen?

Det här är nog en av de mest idiotiska remakesen jag någonsin har sett. Dessutom är den till större delen en ripoff också. Kameran slängs som en jävla jojjo och karaktärerna är en bunt idioter. Skådespelarna spelar över något rejält. Effekterna är bra, men vad gör dom för nytta om man knappt ser dom pga att kameran skickas som en jävla matslev i en gryta?!

Den här dyngan lirar ungefär i samma liga som Cloverfield (recenserad här). Den här filmen är bara dum, korkad och kasst gjord. Och att större delen av filmen har scener direkt tagna ur [REC] gör inte saken bättre. Hela filmen är dessutom filmad av en idiot som inte verkar veta hur man ska hantera en videokamera.

Det enda som kunde ha varit bra, utöver effekterna (som man knappt ser) är de få scener som är nya i filmen. Men självklart så har ju filmskaparna varit kreativa och förstört dessa scener genom att veva med kameran fram och tillbaka. Jag vill inte ha realistisk filmning, jag vill se vad fan som händer i filmen.

Summering blir alltså att slänga-kameran-som-en-jojjo-grejen och taskig belysning sänker den här filmen rakt ner till botten. Utöver det så är skådespelarna en grupp idioter som aldrig mer borde få ställa sig framför kameran, speciellt Jennifer Carpenter som spelar över mer och mer ju längre filmen tuggar. Och slutligen så är den här remaken/ripoffen/Hollywood fuck-upet helt onödig och borde aldrig ha blivit gjord.

Idioten som kom på att göra den här skiten borde få testkopian uppkörd där solen inte skiner.. jävla nolla.

http://www.imdb.com/title/tt1082868/

2 Comments

2 Responses to “Quarantine”

  1. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » Quarantine 2: Terminal Says:

    […] skillnad ifrån den genomusla rip-off/back-to-back remaken Quarantine som släpptes 2008 går Quarantine 2: Terminal på en egen story, som kopplas ihop lite här och där […]


  2. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » [REC]³ Génesis Says:

    […] till den här: Recensioner av H: [REC], [REC] ², [REC]³ Génesis. Recensioner av J: [REC], [REC] ², Quarantine (amerikansk remake av [REC]), Quarantine 2: The Terminal (inte en remake av [REC] 2, men en […]


Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud