| Subcribe via RSS

Aliens (Theatrical Version) / Aliens (Special Edition)

oktober 15th, 2008 | Postad i Skräck/Rysare av J

Andra delen i Alien-serien.

Efter 57 år hittas Ripley’s räddningskapsel av ett bärgningsskepp. Weyland-Yutanis, företaget som ägde Nostromo, förhör Ripley om varför hon sprängde Nostromo. Hennes förklaring anses som rent nonsens och struntprat vilket leder till att de drar in hennes flygcertifikat. När Ripley säger åt dem att undersöka planeten får hon förklaringen att planeten de landade på, som heter LV-426 numera, är befolkad sen 20 år av anställda med deras familjer.

Men rätt vad det är bryts all kontakt med LV-426. Ripley får chansen att få igen sitt flygcertifikat om hon följer med en grupp stenhårda marinkårsoldater och en anställd till LV-426, som rådgivare, för att ta reda på vad som egentligen har hänt. Hennes värsta farhågor besannas ganska snart..

Jag älskar den här filmen, precis som första. Skillnaden mellan första och andra är dock att i den här är det krig. Det skjuts, det dödas, det skriks och så är det en massa styggingar också. Mycket underhållande.

Skillnaderna mellan bioversionen och special edition versionen är faktiskt ganska många. I special edition versionen är det flertalet scener som är delvis viktiga för storyn, men som samtidigt inte behöver vara med för att man ska fatta något av filmen. Det är just de scenerna som är borta i bioversionen.. vilket jag visserligen tycker är väldigt synd, bland annat för att en del av de här scenerna lyfter upp filmen ännu mer och en del förklarar lite djupare om vissa saker som händer i filmen. Men som sagt, de är inte grymt nödvändiga för att man ska begripa filmen.

Effekterna är råbra. Skådespelarna är råbra, med bland annat Bill Paxton som den gapiga Hudson, Michael Biehn i rollen som Hicks, Sigourney Weaver återigen i rollen som Ripley och Lance Henriksen som Bishop. Storyn är även den bra. Den är dessutom berättad på ett hektiskt och snabbt sätt vilket gör att tittaren sitter som på nålar framför skärmen.

I mitt tycke har James Cameron lyckats mycket bra med båda versionerna, men special edition versionen ligger närmast mitt hjärta. Bland annat för att den ger mig mer än vad bioversionen ger mig.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0090605/

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud