| Subcribe via RSS

Pumpkinhead: Blood Feud

november 15th, 2008 | Postad i Film, Skräck/Rysare av J

Fjärde och, hittils, sista Pumpkinhead-filmen.

De två familjerna McCoy och Hatfield ligger i en blodsfejd sen länge. Men Ricky McCoy och Jodie Hatfield, två unga människor, har en hemlig kärleksaffär tillsammans. De möts upp i skogen en kväll och Rickys syster, Sara, står vakt. Två av Jodies bröder dyker upp och jagar Sara vilket slutar olyckligt.

De två Hatfield bröderna kommer på Ricky och Jodie och sätter fast Ricky bakom deras bil och drar honom efter marken. Ricky lyckas till slut ta sig loss och springer och letar efter Sara. Efter en stunds letande hittar han hennes livlösa kropp. Han tar med sig henne och beger sig iväg till den gamla häxan Haggis.

Han kräver av henne att hon ska kalla på Pumpkinhead för att utkräva hämnd på Hatfield familjen, men att han ska skona Jodie. Haggis varnar honom, efter att Ed Harleys ande har krävt det av henne, och berättar vad det kommer bli för konsekvenser av hans val. Han viftar undan varningarna och skiter blankt i vad hon säger.

Ganska snart börjar Hatfieldsläkten att minska.. en, efter en, efter en..

Den fjärde installationen i serien är en klar förbättring sen den usla tredje filmen. Men fjärde filmen är självfallet sämre än första filmen.. men ändå bättre än andra filmen.

Skådespelarna duger, men jag stör mig som fan på att de snackar som en hög med rednecks.. även om de ska typ föreställa det. Effekterna var typ i samma stuk som de i tredje filmen, fast våldet och blodet var dubblat vilket gör den här filmen till den blodigaste och våldsammaste i serien.

Jag gillade den här filmen faktiskt, men den når inte riktigt fram till en rekommendation tack vare att jag rynkade på näsan ett par gånger åt effekterna samt det där förbannade rednecksnacket.

Mycket mer än så har jag inte att skriva om den här serien. I långa led är det en schysst skräckfilmsserie, utöver den usla tredje filmen.

http://www.imdb.com/title/tt0790816/

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud