| Subcribe via RSS

Eight Legged Freaks

december 20th, 2008 | Postad i Action, Film, Komedi, Skräck/Rysare av J

Hatar du spindlar? Hatar du verkligen spindlar? Dom tycker inte om dig heller.

En lastbil lastad med radioaktiva ämnen råkar av misstag tappa en av tunnorna som far rakt ner i en bäck. Intill ligger en spindelfarm med 100 – 200 spindlar. En vecka senare lyckas en av spindlarna ta sig ut ur sin fångenskap och efter en händelse tar sig även de andra spindlarna ut.

Ytterligare en vecka senare kommer Chris McCormick tillbaka till den lilla hålan som ligger intill spindelfarmen för att återuppta arbetet i den lokala gruvan som han har ärvt av sin far och för att försöka berätta för den lokala sheriffen Sam Parker om hans känslor för henne.

Men snart börjar ortsbefolkningens husdjur att minska i antal.. såväl som ortsbefolkningen själva. Det visar sig att spindlarna som lyckades rymma ifrån spindelfarmen har blivit utsatta för de radioaktiva ämnen och har muterats till jättespindlar.

Det här är mer eller mindre en hyllning till 1950-talets monsterskräckfilmer, samtidigt som den skojar med genren. Jag kategoriserar den här filmen som komedi, möjligtvis komedi/skräck. Speciellt skrämmande är den inte, utan är enbart rolig och helsnurrig. Filmen försöker inte vara något annat heller för den delen.

Bland skådespelarna ser vi bland annat David Arquette (Scream-filmerna), Scarlett Johansson (The SpongeBob SquarePants Movie) och Kari Wuhrer (Thinner, The Hitcher II: I’ve Been Waiting, Anaconda) som MILF. Samt en bunt andra duktiga skådespelare.

Storyn har vi egentligen sett förr; småstadshåla blir anfallen av monster, ortsbefolkningen måste piska dem innan de utrotat staden och kanske hela världen. Givetvis hade filmen kunnat bli en riktig soppa av skräp och suga rejält, men tack vare riktigt bra effekter och en skojig story, som kan tänkas gå i samma fotspår som Gremlins-filmerna, blir den riktigt bra. Självfallet bidrar ju även skådespelarna till att filmen blir bra också.

Har man inte sett den här filmen innan ska man ta och göra det.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0271367/

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud