| Subcribe via RSS

Halloween: 25 Years Of Terror

december 15th, 2008 | Postad i Dokumentär av J

Nu har jag tänkt inviga en ny kategori och gör det med Halloween: 25 Years Of Terror.

Dokumentären täcker Halloween-filmerna, originalet från 1978 till den åttonde filmen som kom 2002. Skådespelare, manusförfattare, regissörer, producenter och diverse olika medverkande i filmerna intervjuas. Utomstående människor så som fans, producenter, regissörer etc blir intervjuade också. De skiftade mellan intervjuer, klipp från filmerna och klipp ifrån "Halloween Returns To Haddonfield: The 25th Anniversary Convention".

Jag gillade den här dokumentären. Den var riktigt intressant då man fick reda på en hel del information och de som intervjuades påpekade inte enbart filmernas bra sidor utan även deras brister. Moustapha Akkad (exekutiv producent till samtliga Halloween-filmer) påpekade dessutom att de borde ha väntat i minst 2 år innan de gjorde Halloween 5 (de väntade bara ett år innan de släppte den). Och så var det en filmkritiker som sa att han hade kunnat vrida nacken av karaktären Tina i Halloween 5 också, vilket jag skrattade till åt.

De berättar också en riktigt intressant grej om Halloween: The Curse Of Michael Myers (del 6, alltså). Innan de fick släppa filmen gjordes en screentest (publik får titta på den och bedömma om den är bra eller suger). Filmen fick en hel del kritik, däribland att slutet sög riktigt hårt. Så de bestämde sig för att spela in större delen av filmen igen och använde inte speciellt mycket av det gamla materialet. Så, det finns två olika versioner av Halloween: The Curse Of Michael Myers. En bioversion och en producer’s cut. Bioversionen är recenserad här och producer’s cut versionen är recenserad här.

Finns egentligen inte så mycket mer att skriva om den här dokumentären. Den var väldigt intressant och informativ. Om man inte kan så mycket om serien, men vill veta mer om den, tycker jag man ska se den. Om man redan kan en hel del om serien tycker jag ändå man ska se den, det är säkert något man inte visste om.

Dessutom är det troligtvis den första dokumentären om skräckfilmer där någon visar sina bröst.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0469093/

1 Comment

One Response to “Halloween: 25 Years Of Terror”

  1. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » Halloween: The Inside Story Says:

    […] man sett dokumentären Halloween: 25 Years Of Terror från 2006 (recenserad här) – eller bara är rent av påläst om Halloween – så bör man ha iaf ett litet hum om vad […]


Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud