| Subcribe via RSS

El Orfanato

december 14th, 2008 | Postad i Skräck/Rysare av J

Spökskräck från Spanien.

Snett efter att medelålderskvinnan Laura flyttat in i ett gammalt barnhem, där hon själv bodde som liten, med sin familj får hennes adopterade son Simón kontakt med en låtsasvän. Kort efter det försvinner han spårlöst.

Polisen står handfallen inför det mystiska försvinnandet och efter flertalet månader efter Simóns mystiska försvinnande kopplar Laura in ett medium för att försöka lösa mysteriet.

Jag hade knappt läst något alls om den här filmen, utan enbart sett fodralet hos den lokala filmbutiken. Jag hörde även av en polare att filmen var helt ok.. vilket den i min mening INTE var.

Den är så jävla mossig att det inte går att beskriva. Jag tyckte det knappt hände något överhuvudtaget egentligen. Någon direkt spänning i filmen finns inte, tycker jag. En hysterisk kärring som blir besatt av att hitta sin adopterade son är inte speciellt intressant att se i mina ögon.

Men filmen hade inte enbart dåliga sidor. Skådespelarna gjorde ett bra jobb, även om de jobbade mot ett totalt värdelöst manus. Effekterna (de få som var med) var bra.

Hur den här filmen har fått så pass högt betyg som den har fått på IMDB begriper jag inte. Den är inte det minsta läskig. Den är långtråkig och det är bara transportsträckor mellan händelserna vilket blir ett stort snark. Filmen innehöll ett par chockscener där något helt oväntat dyker upp, vilket gjorde att jag drog efter andan i ca.. 2 sekunder. Slutet suger också.

För er som undrar så heter den här filmen Barnhemmet på svensk release. Tänkte bara nämna det så ni vet vilken film ni ska hålla er ifrån.

Uselt. Se [REC] igen istället.

http://www.imdb.com/title/tt0464141/

1 Comment

One Response to “El Orfanato”

  1. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » Mama Says:

    […] har sett är Hellboy filmerna och Blade II. Allt annat har varit dödstråkig skit (så som El Orfanato, som kanske är den tråkigaste jävla filmen jag någonsin har sett). Men för en gångs skull har […]


Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud