| Subcribe via RSS

Resident Evil: Degeneration (aka Baiohazâdo: Dijenerêshon)

december 4th, 2008 | Postad i Tecknat/CGI av J

Den första CGI-långfilmen med Resident Evil.

"Umbrella Incidenten" som utspelade sig i Raccoon City avslutades genom ett missilanfall, beordrat av regeringen, för att förinta T-viruset och de som blivit smittade. När alla operationer inom Umbrella Corporation lades ner störtade deras aktier, vilket också ledde till att företagsjätten gick i konkurs.

7 år senare händer det som inte får hända. På en flygplats någonstans i USA byts en vanlig hösteftermiddag ut mot en ren mardröm. Snett efter att Claire Redfield anlänt till flygplatsen blir en av flygplatsväktarna attackerad av en av de odöda och snart sprider sig infektionen på flygplatsen och det förgångna är på väg att upprepa sig…

Vi vet alla att Hollywood-filmerna av Resident Evil är halvdana. Den här är, i mitt tycke, betydligt bättre än alla de tre filmerna tillsammans. Speciellt blodig eller läskig är den inte, men den har ett högt tempo och bra action. Storyn är bra, men förutsätter att man är lite påläst kring Raccoon City och vad som tidigare har hänt.

Givetvis har H också recenserat den här filmen och det var även han som slängde filmen i nyllet på mig och sa "Se den här. Nu! Direkt!". Vilket jag givetvis inte gjorde utan väntade glatt, och förväntansfullt, till dagen efter. Hans recension hittar ni som vanligt här.

Om ni läst H’s recension så vet ni att han gnäller om en unge som har riktigt kass röst och att det troligtvis är en vuxen person som försöker låta som ett barn samtidigt som personen i fråga misslyckas gravt med att bryta på indiska (eller åtminstone något åt det hållet). Jag kan bara hålla med honom. Men, som H skrivit också, så är turligt nog inte ungjäveln med speciellt mycket i filmen.

Har man koll på sin Resident Evil-historia samt gillar Resident Evil, då är det här en fullpoängare.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt1174954/

2 Comments

2 Responses to “Resident Evil: Degeneration (aka Baiohazâdo: Dijenerêshon)”

  1. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » Biohazard/Resident Evil: Damnation Says:

    […] gärna också min recension och H’s recension på Degeneration. Tags: 2012, Action, CGI, Film, Japan, skräck No Comments […]


  2. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » Resident Evil: Vendetta Says:

    […] på mer läsning? Varför inte kolla in någon av dessa recensioner då? Mina recensioner av Degeneration och Damnation Mina recensioner av live action Resident Evil 1, 2, 3, 4, 5 och 6 H’s […]


Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud