| Subcribe via RSS

Crank

oktober 2nd, 2006 | Postad i Action, Film, Komedi av H

CrankJason Statham (The Transporter) vaknar och känner sig konstig. Det visar sig att en illasinnad individ sprutat honom full med ett medel som sakta tar livet av honom, och det enda sättet att sakta ner giftets effekt är att hålla adrenalinet pumpande så mycket som möjligt. Det håller ju inte, så han ger sig ut att leta rätt på skurken innan han avlider. På detta följer 80 minuter hård action i 2000 kilometer i timmen. Inte en sekund bromsar filmen ner utan vräker på med biljakter, slagsmål, skottlossning, sex och massor av (hyfsat sjuk) humor i ett hysteriskt tempo.

Jag har inte haft så här kul på länge. Jag skrattade så jag grät flera gånger. Visst, hela filmens handling är bara en ren ursäkt för att rocka loss nåt gruvligt, men det gör mig inte ett dugg. Tveklöst en av årets absolut bästa filmer enligt mig.

Insup trailer! Jag vill också poängtera att det troligen är första gången i världshistorien som en trailer har lägre tempo än själva filmen.

5 Comments

5 Responses to “Crank”

 1. Helena Says:

  Oj. Det LÅTER riktigt dåligt, men man ska väl inte ha förutfattade meningar…


 2. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » Shoot ‘Em Up Says:

  […] Kommer ni ihåg Crank? Jag beskrev den såhär: “80 minuter hård action i 2000 kilometer i timmen. Inte en sekund bromsar filmen ner utan vräker på med biljakter, slagsmål, skottlossning, sex och massor av (hyfsat sjuk) humor i ett hysteriskt tempo.” Shoot ‘Em Up kan nästan få exakt samma beskrivning. […]


 3. Helt Perfekt Glob » Crank (igen) Says:

  […] såg om Crank efter att ha köpt DVD:n billigt i en låda på Willy:s. Fortfarande ett par gapskratt – förstås inte […]


 4. Helt Perfekt Glob » Crank: High Voltage Says:

  […] jag skrev om Crank 1 kan jag lika gärna återge ordagrant om Crank 2: “hård action i 2000 kilometer i timmen. Inte […]


 5. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » Crank Says:

  […] Läs gärna en ungefärligt lika kort recension hos Helt Perfekt. […]


Leave a Reply

 • Arkivet

 • Senaste kommentarer

 • Tag cloud