| Subcribe via RSS

Fast & Furious

april 17th, 2009 | Postad i Action av J

Den nyaste filmen i serien. Här får vi återse Vin Diesel och Paul Walker i sina gamla roller som Dominic och Brian.

Ett par år har gått sen Brian O’Conner lät Dominic Toretto slippa undan lagens långa arm. Dominic och hans flickvän Letty har stuckit till Dominikanska Republiken och har slagit sig ihop med asiaten Han (han som är med i tredje filmen) och ett par andra personer och genomför lastbilskapningar.

Dominic inser dock att han ligger i farozonen att torska, så han sticker för att de andra i gänget ska slippa åka dit. Men efter ett samtal ifrån sin syster, Mia, där hon berättar att Letty har blivit mördad beger sig Dominic tillbaka till Los Angeles för att leta reda på mördaren.

Samtidigt håller Brian O’Conner, som nu jobbar på FBI, på att utreda Braga-fallet där en knarkkung, med okänd identitet, smugglar droger för miljoner varje vecka mellan amerikanska och mexikanska gränsen. Spåren efter Letty’s mördare leder Dominic in i Braga’s operationer och snart måste Brian och Dominic slå sig ihop återigen.

Förhoppningarna var ganska höga på den här nya filmen i serien då betyget på IMDB skrek ’bra film’ samtidigt som det gått ett par år sen senaste filmen. Och att Diesel och Walker var återigen tillbaka i sina gamla roller gjorde förhoppningarna ännu högre.

Precis innan bion fick jag höra av min polare M att två personer som han pratat med om filmen tyckte att den sög. När filmen var slut och vi gick ut ur biosalongen sa både jag och M det motsatta. Det här är troligtvis den bästa i serien.

Den har ett högt tempo, bra skådespelare, actionsekvenserna var snyggt gjorda och man blev helt enkelt underhållen. Men samtidigt fanns det brister, småsaker som man märkte av lite då och då. Filmfel, helt enkelt. Håll ögonen öppna om ni ser filmen så förstår ni vad jag menar.

Vi lär få se en femte film i serien också då slutet skrek ytterligare en uppföljare och blir det en femte film så hoppas jag att den blir som den här.

Recensioner på de tre tidigare filmerna hittar ni här, här och här.

Gillar man serien så borde man gilla den här filmen. Den har allt de tidigare filmerna har och lite därtill.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt1013752/

3 Comments

3 Responses to “Fast & Furious”

 1. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » Furious 6 Says:

  […] på mer läsning? Läs då gärna mina recensioner av de tidigare filmerna: 1, 2, 3, 4, 5. Även H har skrivit två recensioner på del 4 och 5 i serien, läs gärna dem […]


 2. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » Furious 7 Says:

  […] slår till igen! Recensioner på 1, 2, 3, 4, 5 och 6 av mig finner ni på respektive siffra. H’s recensioner på 4, 5 och 6 (som han […]


 3. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » F9 Says:

  […] recensioner på 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 och Hobbs & Shaw spin-offen.H’s recensioner på 4, 5 och […]


Leave a Reply

 • Arkivet

 • Senaste kommentarer

 • Tag cloud