| Subcribe via RSS

2 Fast 2 Furious

april 12th, 2009 | Postad i Action av J

Uppföljaren där Paul Walker dyker upp igen, fast utan Vin Diesel. Istället får vi Tyrese Gibson.

Efter att ha fått sparken från LAPD har Brian O’Conner börjat köra illegala streetrace för att tjäna pengar. Men det senaste loppet slutar med att han blir arresterad. FBI agenterna Markham och Bilkins ger Brian ett erbjudande: om han går undercover och nästlar sig in hos den misstänkte knarkkungen Carter Verone och ser till att Verone kan gripas så kommer hans brottsregister att raderas.

Brian går med på förslaget, men på ett villkor: om han får välja sin partner själv. Han beger sig iväg till hemstaden Barstow och lyckas där övertala sin gamle vän Roman Pearce att hjälpa honom, om hans brottsregister också raderas.

Tillsammans med tullagenten Monica Fuentes börjar de två att försöka hitta bevis för att sätta åt Verone en gång för alla.

Den andra filmen i serien är lite sämre än den första i min mening, även om det händer lite mer saker. Tempot är fortfarande högt och skådespelarna är fortfarande riktigt bra. Utöver Tyrese Gibson (som senare var med i Transformers och är också med i den kommande uppföljaren), som ny i skådespelarlistan, ser vi även Eva Mendes (Hitch), Cole Hauser (Tears Of The Sun), Devon Aki (DOA: Dead Or Alive, Sin City), James Remar (Mortal Kombat: Annihilation, Blade: Trinity) och Ludacris (som senare var med i den usla filmatiseringen av Max Payne). Vi ser även Thom Barry som agent Bilkins igen, från första filmen.

Första filmens handling kretsade mycket kring gaturacing och så, medans andra filmen inte gör det (nu bortser jag ifrån två stycken scener). Andra filmen kretsar mer kring polisarbete och resulterar i att det känns lite som en vanlig polisfilm, även om manusförfattarna försökt rikta det hela åt första filmens håll.

Jag tror i princip alla har sett den här filmen, om de gillade (eller rent av älskade) första filmen. Jag gillar den och tycker att den är bra, men den saknar en del av den första filmens charm (enligt mig).

Mycket sevärd.

http://www.imdb.com/title/tt0322259/

6 Comments

6 Responses to “2 Fast 2 Furious”

 1. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » Furious 6 Says:

  […] på mer läsning? Läs då gärna mina recensioner av de tidigare filmerna: 1, 2, 3, 4, 5. Även H har skrivit två recensioner på del 4 och 5 i serien, samt nr 6 på […]


 2. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » Furious 7 Says:

  […] slår till igen! Recensioner på 1, 2, 3, 4, 5 och 6 av mig finner ni på respektive siffra. H’s recensioner på 4, 5 och 6 (som […]


 3. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » F9 Says:

  […] recensioner på 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 och Hobbs & Shaw spin-offen.H’s recensioner på 4, 5 och […]


 4. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » The Fate Of The Furious Says:

  […] på film nummer nio i serien kan du läsa mina recensioner på de tidigare filmerna i serien; 1, 2, 3, 4, 5, 6 och 7. Och när du ändå håller på kan du ju ta dig en titt på H’s […]


 5. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » Fast & Furious: Presents: Hobbs & Shaw Says:

  […] på mer läsning? Läs då gärna mina recensioner av Fast & Furious 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 och 8, samt H’s recensioner på 4, 5 och 6 (som han skrev för DVDKritik) […]


 6. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » Fast X Says:

  […] Mina recensioner på 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 och Hobbs & Shaw spin-offen. H’s recensioner […]


Leave a Reply

 • Arkivet

 • Senaste kommentarer

 • Tag cloud