| Subcribe via RSS

Død Snø (aka Död Snö)

april 7th, 2009 | Postad i Action, Komedi, Skräck/Rysare av J

Ein! Zwei! Die!

En grupp ungdomar åker upp till en stuga i de norska fjällen under påsken för att festa och ha kul. Samma kväll som de anlänt till stugan dyker en mystisk man upp och berättar om de hemska händelser som inträffade i den intilliggande byn Øksfjord under Andra Världskriget, däribland en tysk batajlon, ledda av överste Herzog, misshandlade, torterade och betedde sig som svin mot byborna. Mot slutet av kriget gjorde de dock ett misstag; de började stjäla guld och värdesaker från byborna. Byborna fick nog och slog tillbaka mot tyskarna, varpå de flydde upp i bergen där de förmodligen frös ihjäl.

Ungdomarna tar givetvis historien med en nypa salt och fortsätter festa.. vilket de inte borde ha gjort.

Jag minns inte varför jag införskaffade den här filmen, men jag skulle gissa på att det var tack vare att den var norsk och att det var nazizombies med i den. Och jag blev absolut inte besviken.

Jag förberedde mig på en Shaun Of The Dead-liknande zombiekomedi, fast med norskar istället för britter. Filmen var dock inte lik Shaun någonstans. Här bjuds vi på rejält med våld, slask, äckel, halvbilliga effekter och en del humor. Den scenen som fick mig att garva mest måste ha varit när en snubbe imiterade Arnold Schwarzenegger. Hur kul som helst!

Skådespelarna var imponerande bra för att vara en lågbudget/splatterfilm. Lika så var effekterna. Stundtals var de lite halvtöntiga, men de funkade bra större delen av filmen. Jag hade visserligen inga större förhoppningar på dem.. så det kvittade egentligen.

Storyn var troligtvis det som lockade mig mest. Nazizombies i norska fjällen kan inte slå fel, helt enkelt. Och det gjorde det inte.

Jag gillade den här filmen mer än vad jag var beredd på att jag skulle göra och jag kommer säkerligen se om den fler gånger.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt1278340/

1 Comment

One Response to “Død Snø (aka Död Snö)”

  1. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » Død Snø 2 (aka Död Snö 2) Says:

    […] bestämde mig för att se om den första Død Snø (recenserad här av mig och här av H) innan jag skulle se den här filmen, mest för att jag inte kom ihåg ett […]


Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud