| Subcribe via RSS

Return To House On Haunted Hill

maj 9th, 2009 | Postad i Skräck/Rysare av J

Uppföljaren till remaken från 99.

Flera år har gått sedan Price och hans gäster upplevde terrorn i det hemsökta huset. När Sara (en av tjejerna i första filmen) tar sitt liv, får hennes syster Ariel en journal skriven av Dr. Vannacutt (chefen på det gamla mentalsjukhuset) ifrån sin syster. Kort därpå dyker en grupp skattjägare, ledda av den girige Desmond, upp för att ta journalen ifrån Ariel. Desmond är ute efter en staty av den onda guden Baphomet, för att sedan sälja den till en privat samlare för fem miljoner dollar. För att försäkra sig om att varken Ariel eller hennes pojkvän Paul går till polisen tas de med.

Väl inne i det gamla sjukhuset möter de Dr. Richard, hans assistent Kyle och hans elev Michelle. Desmonds grupp har övertaget och tar kommandot. Gruppen börjar leta efter statyn, men inte allt för långt efter deras ankomst stängs alla utgångar igen och de är fångar inne i huset.

Jag personligen tycker att uppföljaren är bättre. Anledningarna är exempelvis att det händer mer, det är mer intensivt och så är den blodigare. Skådespelarna är en bunt skådisar jag aldrig sett förr eller ens orkar bry mig i om jag har gjort det. Effekterna är snygga, givetvis. Storyn och manuset är bra, fast filmen är lite kort med bara 77 minuters speltid. Visserligen hade filmen blivit tråkigare om de fyllt ut med en massa jävla snack.

Uppföljaren är som den första filmen; sevärd en tråkig vardagskväll. Det finns bättre, men definitivt sämre filmer också.

http://www.imdb.com/title/tt0827782/

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud