| Subcribe via RSS

Mute Witness

juni 30th, 2009 | Postad i Thriller av J

I Moskva, Ryssland, håller ett filmteam på att spela in en ny slasherfilm. Billy Hughes är makeup artisten i teamet och arbetar med de olika specialeffekterna och makeuperna. Billy är inte bara expert på effekter, utan även stum.

En kväll när hon glömmer en mask – som hon ska ha med sig hem över helgen – blir hon inlåst i studion och blir vittne till en snuff movie inspelning. Billy måste nu försöka att övertyga de ryska polismyndigheterna om vad som har hänt.. innan hon själv går samma öde till mötes.

Mute Witness – eller Tyst Vittne som den svenska releasen heter – är något av en riktig nagelbitare. Det börjar lite stillsamt i ungefär 10 minuter eller så och brakar sedan på i ett ganska högt tempo resten av filmen. Stundtals är filmen riktigt spännande och man sitter som på nålar och filmen erbjuder en hel del twister. Filmen har en alldeles lagom speltid på ca 90 minuter också, vilket gör att de sparat på pratet och öst på med spänningen istället. Filmen är också välspelad och Marina Zudina gör en imponerande insats som den stumma Billy.

Filmen innehåller visserligen ett par fel och tynar ut mot slutet, men då den första timmen av filmen är löjligt bra så kan det ursäktas. Slutet är lite halvtwistigt, men relativt förutsägbart. Jag gillar hur som helst Mute Witness – och tänker rekommendera den då den har fler starka än svaga sidor.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0110604/

1 Comment

One Response to “Mute Witness”

  1. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » Tesis Says:

    […] många andra skepnader. Om man absolut måste se något som involverar snuff films så kan man spana in Mute Witness (Tyst Vittne, i Sverige) istället – den håller iaf uppe intresset större delen av filmen. […]


Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud