| Subcribe via RSS

Night Of The Living Dead 3D

juni 14th, 2009 | Postad i Skräck/Rysare av J

Den nyaste remaken av den klassiska skräckfilmen från 1968 kom 2006, med bland annat Sid Haig (House Of 1000 Corpses, The Devil’s Rejects) i rollistan. Den nyaste remaken är alltså en sån där film som är filmad med 3D-effekter (som My Bloody Valentine (2009), som jag recenserade nyligen). Recension på remaken från 1990 av Tom Savini finner ni här. Nu, till storyn.

Barb och Johnny åker till deras mosters begravning men finner begravningsplatsen tom på folk. Strax därpå blir Johnny attackerad och sticker med bilen och lämnar kvar Barb, som flyr från platsen. Med de levande döda i hälarna blir hon räddad av Ben – en lokal collegestudent – som tar henne till den intilligande familjen Coopers gård. Barb berättar för gårdens ägare – Henry Cooper – om vad hon varit med om. Henry är till en början skeptisk, men får rätt snart klart för sig att Barbs historia är mer verklig än vad han velat tro och inte långt efter börjar de levande döda omringa gården.

När jag satte mig för att titta på den här filmen så hade jag inte speciellt höga förhoppningar. Liksom, det är en 3D remake av en odödlig klassiker. Men hur dålig kan den egentligen vara? Så dålig kan den väl ändå inte vara? Jo, det var den.

Skådespelarna var något av det sämsta jag har sett på länge (bortse från Sid Haig, som gör den enda bra insatsen i filmen). Effekterna är.. öh.. vilka effekter förresten? De få effekter vi får se är så lågbudget att det är skrattretande. De flesta scener där det händer – eller rättare sagt ska hända något – får vi inte se förrens efter det har hänt. 3D-effekterna används knappt heller – om vi bortser från kanske 4 eller 5 scener i hela filmen. De kunde lika gärna ha skippat 3D i titeln.

Den största likheten mellan originalfilmen och den här remaken är väl titeln, men de flesta likheter börjar och slutar även där. Storyn är helt förstörd med usla och tråkiga röka-brass-skämt som inte fick mig att dra på läpparna ens. Fast det kanske inte var skämten som var dåliga, utan bara uselt framförande av de usla skådespelarna.. whatever, vem bryr sig?

En sak som satte myror i huvudet på mig var att enligt IMDB är det här en uppföljare till House Of The Dead-filmerna, samtidigt som det är en remake av NOTLD från 68 och 90. Hur fan går det ihop? Det är inga flashbacks eller någonting från HOTD-filmerna.. så vad har den här med dem att göra? Ja, utöver att Sid Haig är med i den här och HOTD2 (där han är med i typ 3 minuter eller nåt..).

Nej. Vill ni se Night Of The Living Dead, se då originalet eller remaken från 90. Det här skräpet ger er ingenting. Den är inte ens så usel och dum att den blir bra, den är bara usel.

http://www.imdb.com/title/tt0489244/

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud