| Subcribe via RSS

Madhouse

juni 10th, 2009 | Postad i Film, Skräck/Rysare av J

Den unge psykologistuderande Clark Stevens anländer till Cunningham Hall – ett mentalsjukhus som drivs av Dr. Franks – för att genomgå slutpraktiken för att sedan få examen. Strax efter hans ankomst möter han den unga skötaren Sara – som han senare blir väldigt god vän med.

Praktiken verkar till en början bli en lugn och lärorik period, men lugnet bryts tvärt då en av sköterskorna hittas brutalt mördad. Under Dr. Franks direktiv börjar samtliga patienter att frågas ut om vad de kan ha sett eller hört. Under utfrågningen fastnar Clark för en speciell patient – Ben i cell 44 i sjukhusets källare – som verkar veta mer än vad han vill säga..

Emellanåt kommer man över filmer som man helt enkelt blir dödskär i och kan se hur många gånger som helst utan att ledsna på dem eller att tittarvärdet sänks. Madhouse är en sådan film.

Joshua Leonard (The Blair Witch Project, Hatchet) och Jordan Ladd (Club Dread, Cabin Fever) är suveräna i huvudrollerna som Clark och Sara. Lance Henriksen (Pumpkinhead, Man’s Best Friend) gör en riktigt bra insats som den underlige Dr. Franks. Vi ser även Dendrie Taylor (War Of The Worlds (2005)), Leslie Jordan (Jason Goes To Hell: The Final Friday) och Patrika Darbo (Gremlins 2: The New Batch, Speed 2: Cruise Control) i viktiga roller.

De som är pålästa och vet vad det är för kvalité på vissa av de ovannämnda filmerna tror säkerligen att det här är en riktig B-film. Mitt svar är: yes, det är en B-film. Men det är en jävligt bra sådan.

Manuset är bra och innehåller ett par vändningar och twister ungefär timmen in i filmen. De effekter som är med är välgjorda, även om vi inte får se så mycket av dem egentligen då filmen är mer storydriven än effektdriven.

En lite intressant grej med filmens regissör – William Butler – är att han har medverkat i en hel del filmprojekt som skådespelare, manusförfattare, make-up och specialeffektsmakare så som Army Of Darkness, From Dusk Till Dawn, Demolition Man, The Flintstones, Small Soldiers, Friday The 13th Part VII: The New Blood, Leatherface: Texas Chainsaw Massacre III, Night Of The Living Dead (1990), Return Of The Living Dead: Necropolis och Return Of The Living Dead: Rave To The Grave. Även om han är relativt okänd, så har han ändå medverkat i produktionen av flera kända B-filmer. Vilket är lite.. småintressant typ.

Madhouse är hur som haver en riktigt bra skräck/thriller som – även om den kanske inte skrämmer – underhåller.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0363276/

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud