| Subcribe via RSS

The Town That Dreaded Sundown

juli 20th, 2009 | Postad i Thriller av J

Året är 1946. Åtta månader har gått sen andra världskriget slutade och livet har börjat återgå till det normala, även i den lilla staden Texarkana, Arkansas… tills det att två ungdomar hittas brutalt misshandlade intill en skogsväg. Den lokala polismakten står handfallna inför misshandeln. Tre veckor går och ytterligare två ungdomar hittas, den här gången mördade. Den lokala polismakten står handfallna inför situationen och får hjälp av kapten J.D. Morales, som skickats till Texarkana för att medverka i jakten på The Phantom Killer.

Innan slashervågen under 80-talet kom den här filmen 1976, som är baserad på händelser som inträffade i en amerikansk småstad 1946 – som aldrig blev lösta. Att kategorisera med en enda genre är ungefär lika möjligt som att lyckas andas i rymden. Den blandar drama, rysare, thriller och så slänger den ner en gnutta humor i den lite märkliga blandningen.

Skådespelarna är – även om jag aldrig sett någon av dem – riktigt bra och trovärdiga. Samtidigt som filmen är en film, är den uppbyggd lite som en dokumentär då vi med jämna mellanrum får höra en berättare som berättar kring händelserna. Effekterna var rätt hyggliga för att vara 70-tal. Händelseförloppet kunde ha varit lite mer drivande dock då filmen stundtals känns som att de stannar upp allting och bara pratar en massa skit.

Filmen var säkerligen skrämmande för 33 år sedan, men i dagens mått mätta är det en ganska blek film. Men om man tänker på att den faktiskt gick på ett koncept som blev stort ett par år senare, så var filmen före sin tid.

Personligen tycker jag att filmen är bra och sevärd, men det är ingenting jag kommer se om på ett par år skulle jag tro.

Sevärd.

http://www.imdb.com/title/tt0075342/

1 Comment

One Response to “The Town That Dreaded Sundown”

  1. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » The Town That Dreaded Sundown (2014) Says:

    […] gärna min sex år gamla recension av originalfilmen […]


Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud