| Subcribe via RSS

Lock, Stock And Two Smoking Barrels

juli 16th, 2009 | Postad i Komedi av J

De fyra engelska killarna Tom (Jason Flemyng), Soap (Dexter Fletcher), Eddie (Nick Moran) och Bacon (Jason Statham) har samlat ihop 25 000 var för att skicka in Eddie – som är en jävel på att spela kort – till en pokermatch hos porrkungen Hatchet Harry (P.H. Moriarty). Men istället för att kamma hem storvinsten går Eddie förlorande ur matchen med en skuld på 500 000 till Harry – som ska vara betald inom en vecka. 

Lösningen verkar finnas i att göra en stöt mot Eddie’s grannar som planerar en stöt mot ett gäng ganjaodlare. Samtidigt anlitar Harry’s indrivare – Barry The Baptist (Lenny McLean) – två idioter som ska sno två ovärderliga hagelgevär åt Harry.

Sen händer det tre miljarder med andra grejer samtidigt – som jag inte tänker berätta om. Se filmjäveln istället. De som ingår i rollistan är skitbra och underhållande (vi ser bland annat Vinnie Jones utöver de nämnda skådespelarna som galen indrivare). Humorn är på hög nivå och levererar en hel del gapskratt. Varför Guy Ritchie – som var involverad i tv-serien och Snatch – inte varit involverad i fler filmer än vad han har varit begriper jag inte riktigt. Lock, Stock And Two Smoking Barrels är kvalitéunderhållning på hög nivå i mina ögon. Så, se filmjäveln.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0120735/

1 Comment

One Response to “Lock, Stock And Two Smoking Barrels”

  1. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » The Bannen Way Says:

    […] hittar någonting som verkar bättre. Filmen går lite i fotspåren till mer välkända rullar så som Lock, Stock And Two Smoking Barrels och Snatch och använder sig av berättarrösten, sekvenserna som stannar av för att berätta vilka […]


Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud