| Subcribe via RSS

xXx: State Of The Union

september 20th, 2009 | Postad i Action, Film av J

När en plötslig attack mot NSA i Virginia inträffar måste Augustus Gibbons återigen skaffa fram en xXx-agent – då Xander Cage blivit dödad på Bora Bora. Hans val blir en gammal krigspolare: Darius Stone – som sitter inne på 20 år efter att ha slagit av försvarsministern/generalen George Deckert’s käke samt vägrat order. Efter att ha fritagit Stone börjar Gibbons – tillsammans med Stone och NSA uppfinnaren Toby Lee Shavers – att rota i det hela och upptäcker att en militär utbrytargrupp konspirerar för att göra statskupp genom hemliga operationer i USA:s maktcentrum: Washington D.C.

Det mesta är sig likt från den första filmen, bortsett från några punkter. Vin Diesel’s karaktär i första filmen var en våghals som satte sitt eget liv på spel, medans karaktären Ice Cube – som tagit över xXx-rollen från Diesel – spelar sätter istället andras liv på spel hellre än sitt eget. Actionsekvenserna är bitvis mindre realistiska och på vissa effekter syns det ganska lång väg att det är CGI.

Detta blir emellertid inget problem då filmen inte är av den smartaste karaktären. Det går ganska snabbt upp för tittaren vem som är styggingen och vad hela filmen går ut på.. men inte heller detta blir något problem för filmen, då den är menad att underhålla – nothing more.

Samuel L. Jackson är tillbaka som Gibbons och gör som vanligt bra ifrån sig, Ice Cube har tagit över xXx-rollen från Vin Diesel och gör det hela jävligt bra – i mina ögon – och Willem Dafoe är som vanligt klockren i sin roll.

Någonting som är synd med den andra filmen är att många är av den åsikten att den är sämre än den första filmen och att det är en ren urmjölkning av konceptet. Sure, det är det säkert.. men vilken actionfilmstittare vill inte se bad ass snubbar som vräker ur sig uppkäftiga kommentarer om vartannat med rejäla puffror som säger pang pang?

Den andra xXx är minst lika underhållande som den första och jag rekommenderar den varmt – som den actionfilmstittare jag faktiskt är.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0329774/

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud