| Subcribe via RSS

xXx

september 20th, 2009 | Postad i Action, Film, Thriller av J

Efter att en agent blivit mördad under ett uppdrag i Prag av en grupp som kallar sig Anarchy 99 bestämmer sig NSA för att leta reda på en ny agent att sätta in. Istället för att ta en av sina egna föreslår NSA agenten Augustus Gibbons att ta en civil – en brottsling – och sätta in i uppdraget. Xander Cage – en omtalad underground spänningssökare – får kort efter sitt gripande ett ultimatum av Gibbons: antingen tar han på sig uppdraget – eller så kommer han få tillbringa troligtvis resten av sitt liv bakom galler. Cage tar på sig uppdraget och beger sig sedan iväg för att ta reda på vad Anarchy 99 – som är ledda av den f.d ryske befälhavaren Yorgi och dennes vackra men stenhårda flickvän Yelena – egentligen har i kikaren.

Vad som följer är action. Ganska jävla mycket action med för den delen. Inte lika mycket action som i t ex Crank filmerna. Men action. Och det vet ju typ, alla. Självklart. Och vad som händer innan Cage – som spelas av Vin Diesel – skickas iväg till Prag involverar också en hel del action. Under filmens gång bjuds vi på – utöver action givetvis – också en satans massa stunts i våghalsiga situationer. Exempelvis snowboardåkning framför ett stort snöskred och crosshoppande över ladgårdstak – när ladgården sprängs i småflisor.

Att säga att xXx är fullt ut realistisk skulle vara ungefär som att svära i kyrkan. Visst, bitvis är den realistisk och actionscenerna är snyggt gjorda, men i många sekvenser sitter jag och frågar mig själv ”Hur fan överlevde han det där?” och ”Hur gick det där till egentligen?”. Manuset är välskrivet, sure, men helt realistiskt? Njae..

Utöver Diesel – som i vanlig ordning levererar en del uppkäftiga repliker – ser vi även Samuel L. Jackson i rollen som Gibbons (som i vanlig ordning gör bra ifrån sig), Asia Argento (dotter till Dario Argento) i rollen som Yelena och Marton Csokas som styggingen Yorgi.

Jag har inte så mycket mer att skriva om filmen. De flesta som gillar action lär ha sett den åtminstone en gång. Så jag avslutar med det här: jag gillar fortfarande xXx, även om den kanske var lite väl överhypad när den kom.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0295701/

1 Comment

One Response to “xXx”

  1. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » xXx: Return Of Xander Cage Says:

    […] gärna mina svingamla recensioner av ettan och tvåan […]


Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud