| Subcribe via RSS

Child’s Play 3

januari 6th, 2010 | Postad i Film, Skräck/Rysare av J

Åtta år har gått sedan Andy Barclay (nu spelad av Justin Whalin) konfronterades av den galna seriemördaren Charles ”Chucky” Lee Ray (Brad Dourif) och är nu 16 år och blivit antagen till en militärskola. Leksaksföretaget – Play Pals Toy – har beslutat att återigen börja producera Good Guy dockor, då den dåliga publiciteten bör ha dött ut efter all den här tiden.

Men när de återanvänder gammalt material återuppväcker de återigen Chucky till liv. I hans sökande efter Andy hamnar han i en yngre pojkes händer och han inser snabbt att det är lättare att överföra sin själ till denna aningslösa pojke.

Första gången jag såg den här tredje filmen i serien för en jävla massa år sedan såg jag den med en tysk dubbning, då en dåvarande polare hade spelat in den på en sån där kabeltv kanal – och älskade den. Givetvis har jag sett den många, många gånger efter det och jag gillar den faktiskt starkt fortfarande.. även om den är ännu cheesigare än de två första. Skämten är fler än i föregångarna och många klassiska (iaf för mig) repliker ingår i filmen, så som ”Don’t fuck with the Chuck.” och ”Juuust like the good old days.”.

Dourif snor återigen showen som Chucky och resten av skådespelarlistan är faktiskt rätt ointressant. De gör vad de ska göra, mer än så är det inte. Visst är filmen förutsägbar och klichéefylld, och speciellt läskigt blir det inte heller.. men vem ser på en Chucky-film för att bli rädd, egentligen?

Tack vare treans avslutning antog man givetvis att vi aldrig mer skulle få återse Chucky… vilket vi fick igen 7 år senare då Bride Of Chucky släpptes. Vilket är nästa film i ledet.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0103956/

2 Comments

2 Responses to “Child’s Play 3”

  1. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » Child’s Play (2019) Says:

    […] gärna mina recensioner av originalfilmerna också:1, 2, 3, 4, 5, 6 och […]


  2. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » Chucky – Season 1 Says:

    […] gärna mina recensioner av filmerna också; 1, 2, 3, 4, 5, 6 och […]


Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud