| Subcribe via RSS

Child’s Play 2

januari 6th, 2010 | Postad i Film, Skräck/Rysare av J

Efter de traumatiska händelserna i den första filmen har Andy Barclay (Alex Vincent) blivit placerad i ett fosterhem, då hans mor blivit omhändertagen för psykisk utredning. Samtidigt försöker företaget som tog fram Good Guy dockorna att rädda sitt rykte genom att återkonstruera Chucky-dockan, för att bevisa för allmänheten att det inte var något fel med den från första början. Med det gjort återuppväcker de Chucky (Brad Dourif), som beger sig efter Andy återigen.

Det finns inte så mycket att säga om tvåan egentligen. Den är lika bra som den första filmen i mina ögon, även om den är lite cheesigare. Den första filmen innehöll ett par stycken grejer man kunde flina eller fnissa till åt, tvåan innehåller fler såna tillfällen och jag skulle tro att det faktiskt var redan här Chucky’s karriär som en komisk – men våldsam – karaktär började.

Tvåan brakar på lite snabbare än den första filmen och det känns lite som att de skitit i att bygga upp samma stämning som fanns i den första filmen. Jag ser inget fel med det, då det hade nog blivit rätt knepigt att köra på samma kort som i den första filmen – dvs låta tittaren vänta med att få se Chucky komma till liv. Det mesta är faktiskt bra i filmen och jag har nog ingenting jag vill gnälla över. Det är en cheesig uppföljare till en kultklassiker helt enkelt. Jag gillar den nästan lika mycket som den första filmen, faktiskt.

Avslutningsvis: Look out Jack! Chucky’s back!

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0099253/

2 Comments

2 Responses to “Child’s Play 2”

  1. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » Child’s Play (2019) Says:

    […] gärna mina recensioner av originalfilmerna också:1, 2, 3, 4, 5, 6 och […]


  2. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » Chucky – Season 1 Says:

    […] gärna mina recensioner av filmerna också; 1, 2, 3, 4, 5, 6 och […]


Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud