| Subcribe via RSS

Child’s Play

januari 6th, 2010 | Postad i Film, Skräck/Rysare av J

Andy Barclay (Alex Vincent) vill inget hellre än att ha en Good Guy docka på sin födelsedag. Hans mor – Karen Barclay (Catherine Hicks) – har emellertid inte råd med en sån docka då hon både är ensamstående mamma och änka. Men när en hemlös man av en ren slump dyker upp utanför hennes jobb med just en Good Guy docka i sin kundvagn verkar det för bra för att vara sant och Karen köper den omgående av honom.

Efter att Andy fått dockan börjar dock flera mystiska dödsfall att inträffa med kopplingar till just Andy, som påstår att det är hans docka – Chucky – som bär ansvaret för dem. Givetvis tror ingen honom.. vilket de borde ha gjort.

Med remaken på ingång senare under året (enligt IMDB) – alternativt i början av nästa år – tänkte jag att vi skulle ta oss en titt på de fem ”originalfilmerna” med Chucky. Alla skräckfilmstittare med någon som helst koll vet exakt vem Chucky är och jag tror faktiskt inte jag behöver göra någon större presentation av honom.

Den första Child’s Play är återigen en gammal barndomsfavorit för mig. Den står sig väldigt bra för att ha 22 år på nacken och jag blir fortfarande småfascinerad över hur välgjord Chucky-dockan är, även om hans rörelser är lite småstela jämfört med de senare filmerna. De effekter som är med i filmen (mestadels Chucky-dockan) är mycket imponerande för att vara slutet-av-80-talet-effekter. Skådespelarna är bra, men Brad Dourif snor hela showen som Chucky. Konceptet med en ondskefull docka var knappast någonting nytt när filmen kom, men den gav troligtvis andra filmskapare idéer till andra dockfilmer (The Fear och Pinocchio’s Revenge, exempelvis).

Child’s Play är utan tvekan en favorit från barndomen och jag kan givetvis inte göra annat än att den en stor tumme upp.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0094862/

4 Comments

4 Responses to “Child’s Play”

 1. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » Curse Of Chucky Says:

  […] gärna också mina tidigare recensioner på film nummer 1, 2, 3, 4 och 5 i […]


 2. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » Child’s Play (2019) Says:

  […] gärna mina recensioner av originalfilmerna också:1, 2, 3, 4, 5, 6 och […]


 3. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » Chucky – Season 1 Says:

  […] gärna mina recensioner av filmerna också; 1, 2, 3, 4, 5, 6 och […]


 4. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » Chucky – Season 2 Says:

  […] gärna mina recensioner av filmerna också; 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 och säsong 1 av […]


Leave a Reply

 • Arkivet

 • Senaste kommentarer

 • Tag cloud