| Subcribe via RSS

Cabin Fever 2: Spring Fever

mars 27th, 2010 | Postad i Skräck/Rysare av J

Enligt trivian på IMDB och av vad jag har förståt det så skrevs det enligt tidningen Fangoria två separata utkast till Cabin Fever 2 redan 2004. Ett av dem skrevs av Eli Roth själv och det andra skrevs av Adam Green. Men tack vare diskussioner på Lionsgate blev både Roth’s och Green’s manus slopade för ett tredje utkast. Men när sedan filmen blev klar i April, 2007, lades filmen på hyllan i ytterligare två år och hade inte premiär förrens den 24de Oktober, 2009, på Mann Chinese’s 6 biografer i Hollywood, Californien, som en del av Screamfest Horror Film Festival.

Men tack vare att filmen blev förändrad ett flertalet gånger och flera sekvenser blev ominspelade och förändrade av filmens producenter ville filmens regissör, Ti West, ha sitt namn borttaget från filmen och istället få använda sig av den populära pseudonymen Alan Smithee. Då han inte var medlem av DGA blev hans krav nekat av producenterna och hans namn blev kvar i filmen. West har sen dess förkastat den slutliga produkten av filmen då han anser att filmen är mer en produkt av producenterna och cheferna än han själv. Det är emellertid okänt om det kommer komma en ”director’s cut” av filmen, där vi kommer få ta del av West’s original version av filmen.

Med allt det sagt, hur är filmen? Den är hyfsad. Bättre än första om jag ska vara ärlig. Den här filmen är mer eller mindre allt det som fodralet till ettan säger att den filmen är. Cabin Fever 2: Spring Fever är visserligen långsam, precis som första filmen, till en början men mot ungefär halva filmen drar filmen igång på riktigt och vi snackar ganska ordentligt med gore. Vissa scener och sekvenser är rent av groteska och äckliga – så som en scen där en kille limar fast sin nagel som lossnat helt från fingret.

Storyn i filmen tar vid strax efter händelserna i den första filmen. Studentbalen börjar närma sig på Springfield High School och ungdomarna där börjar göra sig klara för att ta studenten. Det här kommer emellertid bli någonting helt annorlunda. Ett populärt dricksvatten på flaska anländer till skolan, infekterat av det dödliga viruset från den första filmen – då källan för vattnet är en bäck intill stugan där första filmen utspelade sig.

Som jag skrev här ovanför börjar det hela ganska sakta (om vi bortser ifrån en ganska bloddrypande inledning som är hyfsat orimlig), men halvvägs igenom ballar alltihop ur och det blir både äckligt och blodigt. Men med det sagt vill jag också påpeka att tvåan inte är en bra film, utan ska man se den ska man se den för goret och ingenting annat. Karaktärerna är rätt stereotypa och är inte speciellt märkvärdiga – men är tack och lov inte lika stora idioter som i första filmen – och manuset kunde ha varit betydligt bättre och mer utvecklat – då vi även den här gången har sett samma skit 100 gånger förut.

Precis som i ettan är det inga direkt nämnvärda skådespelare med i filmen, men effektmässigt är det en mer intressant film. I ettan var det en hel del off-screen kills och gore, i tvåan får vi faktiskt SE nästintill allting som inträffar, vilket fick mig att jubla högt.

Det största problemet med filmen är dock slutet, som är både utdraget och ganska oförklarande. Tittaren lämnas som ett levande frågetecken med flera frågor obesvarade frågor, vilket med största sannolikhet är till för att man ska kunna trycka ur sig en Cabin Fever 3.

Anyway, tvåan är betydligt mer intressant än ettan, men samtidigt ligger den i ungefär samma klass som ettan när det kommer till bra film – dvs i botten.

http://www.imdb.com/title/tt0961722/

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud